Таромания


Таромания- форум за занимания с Таро, Ленорман, Руни, Астрология
 
ИндексPortalВъпроси/ОтговориТърсенеРегистрирайте сеВход

Share | 
 

 ГОЛЯМА ПОДРЕДБА 8 х 4 + 4

Go down 
АвторСъобщение
Teya
Почетен ветеран
Почетен ветеран
avatar

Female Брой мнения : 1581
Join date : 06.09.2014
Местожителство : варна

ПисанеЗаглавие: ГОЛЯМА ПОДРЕДБА 8 х 4 + 4   Пон Мар 30 2015, 18:40

С пожелания за успех в разгадаването й
Супер


Тази подредба има и друго название- Циганска. Тя показва миналото , настоящето и бъдещето в жизнената ситуация на питащият. Изпълнява се с всички 36 карти от Малката колода на Ленорман (може да се прави и с обикновени игрални карти и с Таро , но „това е друга история“ и други варианти на подредбата.
Заради любопитство тази не се прави (както впрочем и всяка друга) , подреждането е нужно само в тези случаи , когато на човек наистина му е необходимо да разбере в какво русло ще се развива по нататък неговия живот.
Подредбата обикновено се прави за дълъг срок – 3 месеца , 6 месеца , година… Все пак може да се прави и за месец , въпреки че има и други подредби за това.
ГП може да се разглежда , като обща картина за живота на човек в определен промеждутък от време , както и за отделни , интересуващи го теми : работа , отношения , пари , деца , здраве и т.н. За първият случай въпроса е добре да се формулира така: „Искам да узная най-благоприятните за мен вероятности за по-нататъшно развитие в моята обща жизнена ситуация за „такъв период“ от време.
В другият случай е добре въпросът да се формулира според интересуващата тема. Например, ако темата е за връзката между мъж и жена, въпросът ще звучи нещо като: "Искам да науча най-благоприятните за мен вероятности от развитието на отношенията между мен и (име на партньора) за определен период от време."
Подредбата е сложна , но много интересна.

ПРЕДИ ДА НАПРАВИМ ПОДРЕДБАТА

*Формулираме въпрос
*Определяме времеви промеждутък , който ще разглеждаме
*Размесваме колодата
*После клиента или гадаещия (това зависи от гадателя , дали позволява друг да му докосва колодата) разделя картите на 3 купчинки ,като те са с лицето надолу
Трите карти , които са най-отдолу определят движещите енергии , които ще участват във формирането на бъдещите събития. Впрочем тази стъпка решава гадаещия дали ще се взема предвид.
*След като се изучат тези карти колодата отново се размесва , след това картите се вземат от върха на колодата и се подреждат по схемата (8 х 4 + 4)
*Преди да направите подредбата вие сте длъжни за себе си да определите , къде по отношение на ЛК на питащия ще бъде миналото и къде бъдещето. Това всеки сам решава за себе си : при някои (без значение на къде „гледа“ картата) , картите в ляво винаги говорят за миналото , а в дясно - за бъдещето.
За някои миналото е зад „гърба“ на картата , а бъдещето е там на където „гледа“. Тук ще разгледаме подредбата именно така , миналото – зад гърба , бъдещето – на където гледа картата. И за това интерпретацията на подредбата ще даде изхода на основата на това. Тези , които са избрали първия вариант лесно ще могат да се ориентират и да разберат , как е нужно да разчетат подредбата в първия случай.

ВАРИАНТИ НА ГОЛЯМАТА ПОДРЕДБА

Съществуват няколко варианта на Голямата (Циганска) подредба. Тук ще разгледаме два варианта , които са подходящи за следното теоретично описание:
1.Вариант – 8 карти по 4 реда + 4 карти на петия ред
2.Вариант – 9 карти на 4 реда

Тук сме избрали първия вариант.ПРЕДИ ДА ПРИСТЪПИМ КЪМ РАЗЧИТАНЕТО НА ПОДРЕДБАТА Е НУЖНО ДА ЗНАЕМ

1.В ГП не задължително да тълкуваме всички карти , обикновено разглеждаме големия и кармичния кръст около ЛК на питащия (виж снимката долу)и/или отделни , интересуващи питащия теми , например работа (Котва) , финанси (Риби) и т.н.

КАКВО Е ТОВА „ГОЛЯМ КРЪСТ“
 
Големия кръст се получава от вертикалните и хоризонталните линии от карти идващи от ЛК. Вертикалната линия , е линията на настоящето , а хоризонталната – минало и бъдеще. Тези линии носят основната информация , за това трябва да се изучат внимателно (картите се интерпретират строго по линиите).
Картите , които лежат до ЛК показват последните събития. А картите , които лежат по-надалеч ще покажат:

За миналото- предисторията (картата , която е най-далеч показва най-отдавнашните неща. Тази линия я разглеждаме от най-отдалечената карта.)

За бъдещето- развитие , как ще завърши всичко. Основната карта в позицията на бъдещето е тази , която е най-близо до ЛК , тя ще покаже какво ще се случи в близко време. Останалите карти , какво ще се случи по-нататък или какъв ще е резултатът от основното събитие.
Ако в края на линията на бъдещето се е паднала благоприятна карта , то прогнозата също ще бъде благоприятна , независимо от това каква карта лежи в близост до ЛК.

*Картата над главата на ЛК – отнася се към линията на настоящето. Това е с какво е зает човек сега , какво занимава мислите му ,не само за произхождащите събития , за които той така или иначе мисли ,т.е. за това , което го занимава повече от всичко , което за него е важно ,за това което той трябва да реши , какво на него му влияе в настоящия момент.

*Картата под краката на ЛК – също се отнася към линията на настоящето. Това е безсъзнателното безпокойство на питащия , неговото страдание , това което го потиска , това за което не иска да говори , от какво би искал да се отърве. Понякога може да бъде негово желание , планове , за които се безпокои , които преживява. Също картата под краката може да показва преходното или както се казва преходното събитие (дошло и си отишло) , което се е случило или ще се случи в течение на няколко дни.

*Картата зад гърба – означава миналото на питащия.

*Картата пред лицето т.е. на където гледа ЛК – показва бъдещето на питащия.

Съществуват и други варианти какво означава картата над главата и под краката , но това зависи от решението на гадаещия , с кой вариант да работи.

КАКВО Е ТОВА КАРМИЧЕН КРЪСТ

Кармичния кръст или още , както казват кармичните връзки , това са картите , които лежат по диагоналите на ЛК. Те предоставят допълнителна информация за изучаване на миналото и бъдещето. Горните диагонали това са разбираемите , познатите за питащия явления , действия , събития , които човек е трябвало да вземе в миналото и други , които трябва да вземе в бъдещето. Долните диагонали – това , което ще е принуден и ще направи. Диагоналите не трябва да се разглеждат отделно от хоризонталите. Те сякаш се проектират върху тях и показват връзката на събитията. Например, в хоризонтална линия на бъдещето, вие сте особено заинтересован от една от картите. Ако през нея прекараме вертикали и хоризонтали нагоре и надолу до най-долната карта на горните и долните диагонали , то долната карта в пресечната точка на вертикалите и диагоналите ще покаже какво питащия ще е принуден да направи във връзка с интересуващата ни карта. А горната карта , лежаща на пресечната точка на бъдещето и горния диагонал ще покаже , с какво питащия ще бъде принуден да се съгласи , какво ще бъде принуден да приеме.

_________________
Хората са създадени, за да бъдат обичани, а вещите са създадени, за да бъдат използвани. Причината, поради която сега светът е в хаос се дължи на това, че вещите са обичани, а хората използвани.
Jonathan Moldu


Последната промяна е направена от Teya на Вто Мар 31 2015, 19:12; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото Go down
Teya
Почетен ветеран
Почетен ветеран
avatar

Female Брой мнения : 1581
Join date : 06.09.2014
Местожителство : варна

ПисанеЗаглавие: Re: ГОЛЯМА ПОДРЕДБА 8 х 4 + 4   Вто Мар 31 2015, 19:02

КАКВО Е ТОВА „ДОМ“ В ГОЛЯМАТА ПОДРЕДБА

Картите в ГП се четат с оглед на това , в кой Дом те са легнали.
„Дом“ в ГП – това е мястото на всяка карта в подредбата , която съответства на позицията в подредбата и поредния номер на картата. Например : първа в колодата е картата Конник , значи , на това място , съгласно схемата на подредбата , ние ще положим първата поред карта от колодата и тя ще бъде в Дом на Конник. И ако в Дом на Конник лежи карта 6 –Облаци , то можем да кажем , че Облаците лежат в Дом на Конник. Картата , която ще сложим на втора позиция т.е. във втори Дом , ние казваме , че тя в Дом на Детелина. А ако , например на 16 позиция лежи картата Детелина , ние казваме , че Детелината се намира в Дом на Звезда , защото картата на Звезда се намира в колодата под  номер 16.
Всеки Дом отговаря за определена област в съответствие със значението на своята „родна“ карта.
Дом 1 Конник : съобщения , контакти , общуване , това е главната тема на подредбата.
Дом 2 Детелина : малко щастие , радост , не много пари , бързо протичане на нещо.
Защо е нужно да обмислите Дома? Ако , например в Дом на Конник има Облаци , а ние знаем , че Конник това са новости (едно от значенията) , а Облаците преходни неприятности (като едно от значенията) , по този начин ние ще тълкуваме първата карта като основна тема на подредбата за зададения период – получаване на неприятни новини , падащи като гръм от ясно небе.
Често не е достатъчно да се разглежда само един Дом. Например от Дом на Конник и картата облаци ние сме узнали , че основната тема за питащия се явяват някакви неприятни новини. За да задълбочим информацията може да бъде проследена веригата от Домове : в Дом на конник лежат Облаци , а каква карта лежи в Дом на Облаци? В Дом на Облаци лежи Лисицата , значи неприятните новини са свързани с измама , лъжа , може би клюки. Това може да е достатъчно , но ако е нужно , можем да разгледаме ,каква карта лежи в Дом на Лисица. Тук главното е да не се увличате по Домовете , за да не навлезете в джунгла.

_________________
Хората са създадени, за да бъдат обичани, а вещите са създадени, за да бъдат използвани. Причината, поради която сега светът е в хаос се дължи на това, че вещите са обичани, а хората използвани.
Jonathan Moldu
Върнете се в началото Go down
Teya
Почетен ветеран
Почетен ветеран
avatar

Female Брой мнения : 1581
Join date : 06.09.2014
Местожителство : варна

ПисанеЗаглавие: Re: ГОЛЯМА ПОДРЕДБА 8 х 4 + 4   Вто Мар 31 2015, 19:03

  1. Дом на Конник – тази позиция на картата показва впечатлението , което се създава в човека , на когото се прави подредбата. Тук ние ще видим начина му на мислене , поведението , маниерите , темперамента и основните черти от характера му . Това е първи Дом и първичните характеристики – като определящ фактор на типа на личността и нейните основни качества.

В Дом на Конник:

Змия – усложнения с колата или придвижването
Куче – посещение на приятел
Кула – важна е темата за самотата и раздялата
Мъж – в подредба на жена – предстоящо появяване на мъж , буквално „прескача“ , започва да изпраща SMS-и т.н.
Жена – в подредба за жена – мисли само за себе си , подчертана е темата за миналото
Котва- огромно количество контакти , документи , общуване свързани с работа. Транспортно средство. Ситуацията е закотвена , няма развитие.

  2. Дом  на Детелина – този Дом показва поведението на човека по отношение на неговото обкръжение – социума. Тук се проявяват качества като интелект, способност да се намери общ език и проявата на общителност. Този Дом може да покаже , колко човек е открит в общуването и закрит с себе си , вероятните основни прояви на човек в обществото и има ли нещо , на което трябва да обърне внимание , тъй като това са основните неща при общуването с хората и се определят от начина на предоставяне на информация.

В Дом на Детелина:

Кула – временно отчуждение
Пръстен – кратковременна връзка
Мъж – в подредба за жена – мъж по-млад на възраст

  3. Дом на Кораб – определя до колко човек е активен и подвижен. Тук е способността му бързо и лесно да се захваща с нови неща. Тук са пътешествията и придвижванията. Успеха и предприемчивостта в сферата на работата и бизнеса , възприемането на новите идеи и способността за придвижване към реализацията им.

В Дом на Кораб:

Конник – спортно пътуване
Змия – посещение на родственица , позната
Букет – среща , парти
Книга – таен копнеж. Пътешествие , за което питащият още нищо не знае
Мъж – в подредба на жена – вятърничав мъж
Жена – в подредба на жена – дамата се отдалечава
Котва – смяна на работата , командировка

  4. Дом на Къща – това е виждането от страна на роднини и приятели. Как те виждат и възприемат човека? Какви са основните качества, по които те го оценяват или обратното как той се старае да контактува с тях.

В Дом на Къща:

Гроб – кардинални промени. Мебели. Във въпроси за здраве : целият организъм.
Дете – нов дом
Звезди - много недвижими имоти
Кула – голяма къща , отчуждение от собствения дом
Планина – тежка домакинска работа , например преместване на мебели
Сърце – човек го обичат в къщи , любов към собствения дом
Жена – дамата обича комфорта , познатото , стабилното. Привързаност към дома , Родината , домашното огнище
Лилии – семейна хармония , хармония в дома . Семейство.
Котва - липса на работа. Работа в къщи. Частен бизнес

  5. Дом на Дърво – показател на физическото състояние. Общо здравословно състояние , склонност към заболявания , способността на организма към бързо възстановяване , адаптацията към условията на живот.

В Дом на Дърво:

Облаци – усложнения
Гроб – в подредбата е подчертана темата за здравето.
Коса – проблеми със здравето
Мечка – в подредба за жена – партньор за цял живот , спътник в живота.
Куче – ако има заболявания те са с постоянен характер
Планина - някой е болен.
Път – жизнено важно решение.
Писмо – медицинска експертиза , заключение. Оформяне на жизнени обстоятелства.
Мъж – в подредба за мъж – жизнено важна ситуация , период. В подредба за жена – партньор за цял живот.
Жена – в подредба за жена – жизнено важна ситуация , период, В подредба за мъж – партньорка за цял живот.
Луна – в подредба за жена – нормален женски цикъл , жената е здрава.

  6. Дом на Облаци – това е затъмнената страна на живота , в която могат да присъстват неопределености. Тук има място за явления , като мистика , непознатите неща , които предизвикват в човек съмнения и страх. Това е Дома на неудовлетвореността и разочарованието – възможни са сълзи и тъга. Тук имат място неща , които човек просто не разбира и за това ги избягва и се бои.

В дом на Облаци:

Кораб - безнадежден копнеж
Дърво – тревога за своя живот и здраве
Коса – душевна болка
Дете – в подредба на жена – помрачени отношения с детето. Влияние на бившият мъж над детето
Куче – бивш приятел
Път – страх за вземане на решение. Колебания във вземането на решение.
Сърце – неясноти в отношенията
Жена – в подредба за мъж – дама от миналото
Риби – алкохолна зависимост
Облаци в своя Дом – подчертана е темата за миналото

  7. Дом на Змия – змията е символ на мъдростта , но също така на знанията в областта на окултната наука. Може да показва , че към човек се прилага някаква намеса (заговор , корупция , клевета) , а също така , че самият човек се занимава с някаква практика в областта на езотериката. Това включва знания в областта на алхимията , забъркването на отвари , отрови и всякакъв вид смеси. За жените може да означава съперница , която да е насочена към окултните практики , а за мъже въпросът е свързан със сексуалната потентност.

В Дом на Змия:

Кораб – майката не е на близо
Птици – две жени. Телефонен разговор или общуване чрез интернет с жена. Просто интернет или телефонна комуникация. Семейна двойка.
Кула – майка. Отчуждение.
Път - усложнения по път
Мишки – „лоша мъдрост“ , жената мишкува , Стомашно-чревни заболявания.
Пръстен – закъснение във времето
Мъж - мъдър и изобретателен мъж
Лилии – усложнения с майката , приятелката , съседката или усложнения в сексуалната сфера. Загуба на хармония.
Слънце – в подредба за жена – ако има връзка мъж със змията , то – заживяване заедно. Змията в този случай може да бъде , както майката , така и друга жена.

  8. Дом на Гроб – това е , където човек да завършва пребиваването си на грешната земя. Може да счита своята мисия за изпълнена и че е стигнал до края на своя път.

В Дом на Гроб:

Къща – криза , свързана със семейни дела или жилищни проблеми
Дърво – заболяване , проблеми със здравето
Облаци – голяма вероятност от простуда
Змия – съперницата скоро ще изчезне
Планина – болестта притиска , състоянието на здравето ще остане непроменено
Мъж , Жена – силна житейска криза , прелом , начало на нова фаза в живота , която напълно ще измени ситуацията , обикновено , отсъствие на каквато и да е определеност т.е. човек не знае какво лежи в ковчега и има ли въобще там нещо . Болка . Човек погребва себе си или нещо в своя живот , затваря се , „погребвайки“ себе си , иска „да се отпусне и да заспи“ (за потвърждение гледайте има ли карта Кула или Планина – например дали не са огледални), обикновено Щъркели и Ключ блокират негативните карти.
Мъж – в подредба за жена – дамата е „погребала“ за себе си въпроса за партньорството
Слънце – енергия чрез медиалност (гадаене)
Луна – депресия
Риби – дългове
Котва – промени в работата

  9. Дом на Букет – показва до колко човек е романтичен. Неговата склонност към влюбчивост и готовност да дава любов. Тук е букетено-бонбонения период в живота на човека , неговите мечти , фантазии по повод на ухажвания и отношения. До колко е склонен да обожествява образа на любимия или любимата и с какви трепети се отнася към изграждането на новите отношения.

В Дом на Букет:

Къща – празник в къщи. Подаръци , срещи , покани. Рожден ден или нещо подобно.
Змия – младееща особа
Коса - неочаквана покана
Звезда – създаване на нещо красиво със своите ръце. Изкуство.
Пръстен – среща
Книга – литературен успех
Мъж – в подредба за жена – свободен мъж
Жена – в подредба за мъж – неомъжена жена
Ключ – решение на проблема / въпроса е възможно с помощта на подарък
Риби – пари , подаръци

  10. Дом на Коса – тук са показани промените в живота , които се явяват сериозни и значителни. Самата символика на косата показва отсичане на нещо , отрязване . Може да бъде свързано с травми и оперативна намеса , а може с това , че човек ще се избави или ще загуби нещо завинаги.

В Дом на Коса:

Къща – напускане на дома
Дърво – обърнете внимание на здравето си .Опасност за живота. Остра ситуация , произтичаща от карма
Метла – остър език
Лисица – човек много се притеснява
Мечка – ревнивец
Куче – дългосрочна раздяла
Кула – опасна институция
Мишки – страхове , които причиняват болка
Слънце – електрификация. Опасна енергия.
Ключ - налагането на ясни, точни, категорични решения. Желязно решение.
Кръст – вижте в кой Дом е попаднала Коса : в тази област ви очаква нещо много важно!
Коса в собствен дом - операция

  11. Дом на Метла – тук се проявява способността на човек да отсява ненужната информация и действия. Той измита от живота си това , което може да му пречи или обременява , избавя се от ненужните неща и връзки (или обратно-натрупва тези неща???) Просто способността да отстоява своето мнение и позиция. Готовността да влезе в конфликт или да се скара , заради несъвпадение на възгледите по някакъв въпрос. А може намиране на компромис и проява на дипломатичност??? Способност за усвояване на нови начини за комуникация , научаване на език или приспособяване към нови правила.

В Дом на Метла:

Къща – официален преглед на ситуация с недвижими имоти. Конфликт в дома или за дома.
Птици- ужасна кавга . Разговори , в т.ч. по телефона и други средства за комуникация.
Лисица – има много лъжи или разговори с хитреци.
Жена – в подредба за жена – дамата води постоянно преговори , много разговаря

  12. Дом на Птици – това е дома на партньорските отношения , способността за договаряне и приключване на договори. Умението за взимане на правилни решения. Способността за вземане на решения без колебания или обратното – дълги съмнения преди вземането на решение. Тук може да бъде и мъдростта натрупана с жизнения опит. Старостта на човека , като показател на физическото или душевното състояние. Философското отношение към живота.

В Дом на Птици:

Гроб - общуване с духове.
Сърце – сърдечни грижи, чувства, притеснения.
Пръстен - две връзки. Партньорството носи стрес.
Книга – събиране на компромати.
Птици в собствения Дом – Тежки , болезнени преживявания. Грижи.

  13. Дом на Дете – всичко , което се отнася до отношения в рамките на родители-деца или началник-подчинен. Така също попечителството и отговорността към поверените хора.

В Дом на Дете:

Дърво – в живота започва нещо ново и значимо
Коса - здравословното състояние на детето е повод за безпокойство; дете е сериозно болно.
Птици - преживявания за дете , за нещо ново, за млада жена.
Мечка – мъж с чувство за хумор. Капризен мъж.
Мишки – страх от новото. Загуба на дете , но това трябва да потвърдят и други карти.
Котва – нова работа.
Кръст – новото ще бъде тежко.

  14. Дом на Лисица – кариеризъм , хитрост , находчивост , умението за ласкателство и заблуда . Колко лесно човек може да се впусне в авантюра. Проявление на професионалните качества , ловкост и изобретателност на ума.

В Дом на Лисица:

Конник – получаване на голямо количество невярна информация.
Гроб – невярна болест , грешна диагноза. Чужда болка , не своя , превърната в своя (ако има загуба)
Метла – лъжи в разговорите. „Неправилно“ общуване , например по интернет.
Мечка – хитър и изобретателен мъж.
Кула - изневерява с големи последствия
Планина – проблеми на „думи“. Фалшиви препятствия.
Път – неправилна стъпка , решение. Обмислени хитри ходове.
Мишки – лъжата е унищожена.
Сърце – фалшиви чувства.
Мъж – самозаблуда. Прелъстител (трябва да бъде в съчетание с Лисица и Лилии)
Жена – самозаблуда. Дамата се държи неправилно. Лъже , не е честна сама със себе си.
Слънце – ослепителна лъжа. Между М и Ж :двойката създава грешно впечатление ; външните впечатления , които те създават , не са истинското състояние на нещата.

  15. Дом на Мечка – това е показател на сила. Може да е физическа , морална или психическа сила. До колко питащият е способен да оказва натиск на обкръжението си или да се поддава на такъв от страна на ръководството или родствениците си. И до колко той сам е труден човек , като ръководител?.....

В Дом на Мечка:

Къща – моят дом е моята крепост. Любов към домашния живот (комфорт , домашната кухня и т.н.). Благосъстояние.
Гроб – няма баща.
Щъркели – промяна на статуса.
Пръстен – мания за материалното. Среща.
Жена – в подредба за жена – дамата е поела върху себе си отговорност ; спряла е да следи теглото си ; ако дамата работи , може да заема висока длъжност. Жената разчита на подкрепа.
Мечка в своя Дом – сила

  16. Дом на Звезди – това са надежди , планове , мечти , фантазии… За какво човек мечтае , на какво той се надява?... Съпътства ли го късмета и какъв шанс има за изпълнението на неговите желания…

В Дом на Звезди:

Детелина – късмет
Облаци – неясно бъдеще. Замъглена яснота , в т.ч. в буквален смисъл психични разстройства , „мъгла в главата“ , липса на адекватност.
Змия – езотерика , спиритизъм . Приятелка с езотерически способности.
Букет – надежда за среща , за подарък , изненада.
Кула – престижно учебно заведение
Мишки – убити надежди
Сърце – любов свързана с надежди.
Пръстен – надежди за брак , договор.
Мъж – в подредба за жена- мъжа за жената се явява източник на надежди. В подредба на мъж – възвръщане на това , което е било.
Жена – в подредба на жена – всичко е в надежди. Възвръщане на това , което е било.
Луна – желание за проясняване на ситуацията.
Котва – добра финансова ситуация.

  17. Дом на Щъркели – това са промени … но те са от приятен характер – т.е. може да бъде промяна на местожителството или промяна на работата към по-хубава. Дългоочаквано пътуване. Попълнение в семейството. Женитба.

В Дом на Щъркели:

Конник - самолетни билети.
Дърво – промени в здравето
Гроб – застой след промените. Проблеми, свързани с промените.
Букет – покана
Звезди - способност да се общува с Ангели.
Куче – промените трябва да се направят задължително (кучето е отговорно за сфери , за които има гаранция)
Книга – питащият още не знае за предстоящите промени.
Писмо – някакви документи , разговори , които носят промени.

  18. Дом на Куче – това са отношенията с приятелите. Колко човек е способен към приятелство?? Има ли приятели , които са готови да му помогнат? И какви са отношенията със сътрудниците. До колко човек се чувства комфортно в своето обкръжение.

В Дом на Куче:

Гроб – продължителен застой
Кула – самота. Вярност и преданост към самотата.
Жена – в подредба на жена- дамата не е много подвижна , но е много разговорлива , приказлива.
Ключ – дружба , много предан приятел.
Котва – „закучена“ ситуация
Кръст – поставяна на някой друг (приятел) „кръст“.

  19. Дом на Кула – Кулата символизира държавни сгради , тук е ходенето по служба и решението на държавни въпроси. Също Кулата показва доколко човек може да преживее и до каква възраст може да бъде най-продуктивен.

В Дом на Кула:

Кораб - пътуване в чужбина.
Змия – официално учреждение. Майка. Болница.
Дете – детето е на далеч.
Лисица - измама в официална институция.
Щъркели – промени в държавни учреждения, органи , структури.
Път – зад граница. Сам мъж.
Пръстен – дистанциране.
Писмо – официални книжа.
Мъж – мъж преживял разрив на отношения. Независим мъж , може да бъде сам или разведен. Мъж поставил стена между себе си и другите хора.
Ключ – отговор няма да получите скоро.
Риби – пари в банка , по сметка.
Кръст – зад граница.

  20. Дом на Градина - това е начина, по който човек се проявява в обществения живот. Неговата активност в обществения живот , посещението на мероприятия от всякакъв род , какъв е интереса му в живота на обществото.

В Дом на Градина:

Къща – пансион и прочие…
Дете – училище
Лисица – „неправилно“ общество , в което човек се върти , например виртуално , интернет.
Книга – тайна среща. Разкрита тайна , разгласена на другите.
Мъж – мъжът леко се „върти“ в обществото. Човек открит към отношения. Може да показва , че мъжът ходи на казино. В подредба на жена – мъжът се харесва на дамата.
Жена – дамата е открита за отношения.
Лилии - чувства, свързани с някаква среща или общуване.
Котва - откровени отношения на работното място.
Кръст - важност на обществения живот. Значимостта на някакво общество. Гробище , погребение.

  21. Дом на Планина – това е нещо , което засяга живота извън града или границите на страната. Има ли желание да живее зад граница - какви са перспективите за преместване и какви проблеми или пречки могат да се появят, когато се опитва да пребивава или работи в друга страна.

В Дом на Планина:

Кораб - невъзможност за отпътуване.
Писмо – известия за задържане. Липса на комуникация , общуване.
Жена – дамата е потисната , върху нея са се струпали тежести, „планина на плещите“.
Ключ – Не се вижда изход от ситуацията. Изход от трудна ситуация.
Планина в собствения Дом – ограничава действието на близките карти. В момента има много блокади по решение на текущ въпрос.

  22. Дом на Път – това са трудностите, които възникват при вземане на решения. Карта за избора на този или онзи път. Това се отнася , както до това , че питащият може би ще трябва да избира на партньор , така че и сам той може да се окаже този , който ще е в полето на избор на някого…

В Дом на Път:

Щъркели – указание за конкретно време: 7 седмици.
Градина - необходимост да се вземе решение в обществото.
Сърце – любовен триъгълник. В сърцето има място за двама. Избор между двама , кой повече ми харесва?
Пръстен – избор в брака и партньорските отношения.
Път в собствен Дом – време за вземане на решение.

  23. Дом на Мишки – тук са алчността и спестяванията, както и способността да се натрупват неща. Незначителни неприятности. Притеснения и суета. Питащият в този дом , може да се суети постоянно над дреболии и това няма да доведе до нищо добро – това е вероятно нещо , което си присъства в живота , но е желателно да се отърве от него. Също могат да бъдат незначителни пакости от страна на съседи.

В Дом на Мишки:

Къща – нужен е ремонт в дома.
Коса – неочаквани загуби.
Метла – неприятен разговор
Дете – детето е болно
Лисица – фалшиви страхове.
Куче - големи закъснения в бизнеса. Проблеми по време на работа.
Градина – тайна среща ( Мишките ще изядат откритостта).
Сърце – отсъствие на любов. Нещастна любов. Загуба на любов. Съвестта ви гризе.
Мъж , Жена – Преживявания. Човек го „гризе“ нещо отвътре. Заболяване. Много го е страх от нещо. При този човек има много проблеми , които го заставят да размишлява и той постепенно губи почва под краката си. Проблемите постоянно го въвеждат в затруднения , той изпитва постоянен страх , който го завладява , разколебава. Дългове , постоянен недостиг на пари.Страх за своя живот , бъдещето , съдбата. Патологична склонност към чистота.
Лилии – отсъствие на чистота и непорочност.
Ключ – неувереност в решенията.
Кръст – страх за своя живот.
Мишки в собствен Дом – Мишките сами изяждат себе си , своя негатив , самоликвидират се. Внимавайте , може да указват болест или загуба!

  24. Дом на Сърце – това са сърдечните дела … да … най- важния дом. Любовта , като най-главното нещо в живота на човек … неговата склонност към влюбчивост или постоянство в чувствата. Както и разочарованията по повод не състояла се или изгубена любов… Любовта може да вдъхнови човек и той да извърши подвизи или да го доведе до лудост. А може на човек въобще да му липсва такава способност да обича някого??? В медицината – сърдечно-съдовата система.

В Дом на Сърце:

Облаци – минали отношения
Гроб – разбита любов. Често се пада на самотни хора : сърцето е свободно.
Букет – дъщерята е влюбена.
Коса – силни емоционални преживявания.
Мишки – пари чрез любов. Любовни страхове. Отсъствие на любов.
Лилии – възвишени отношения.
Сърце в собствен Дом – това е много хубаво! Щастие в любовта. Любов за цял живот.

  25. Дом на Пръстен – това са официалните отношения – бракове , разводи. Гражданските бракове. Брачните договори и ангажименти.

В Дом на Пръстен:

Кораб – промени в брака
Гроб – 100% оздравяване няма да настъпи , болестта винаги ще напомня за себе си.
Коса – разрив на отношения.
Дете – невинна среща
Щъркели - периодично връщане към една и съща ситуация. Нов договор.
Куче - дългосрочни или дългогодишни отношения. Преданост в отношенията, няма промяна.
Кула - раздяла.
Градина – обнародване на отношенията. Комбинацията от сватбата.
Мъж – в подредба на жена- мъжът много се вълнува от въпроса за отношенията. Женен мъж.
Жена – жената е във връзка (в подредба и на мъж , и на жена)
Котва – привързаност
Кръст – кармични отношения.

  26. Дом на Книга – това е образованието и учението. Колко човек се стреми към самоосъвършенстване. Четенето на литература и придобиването на нови знания. Способността му да учи нови неща и интересът му към собственото развитие. Възможно интернет обучение. Участие в конференции и подготовка на различни материали.

В Дом на Книга:

Птици – тайна свързана с предците
Лисица – изгодно решение , което още не е съзряло.
Мечка – учител , наставник. Човек , който крие нещо и ситуацията с него не е ясна.
Градина – тайна среща. Разгласена тайна , вече известна на другите. Тайно общество.
Мишки – разкриване на тайна.
Пръстен – тайни отношения.
Жена – тайна любовна връзка ; дамата е още в бъдещето , неизвестна за питащият ; въпросът за отношенията още не е съзрял.
Книга в своя Дом – всичко е скрито , неизвестно. Много тайни , не всичко все още лежи на повърхността.

  27. Дом на Писмо – умението да се оформят писмено мисли и знания. Новости и известия . оформяне на документи. Може да показва счетоводство и право. Всичко , което засяга съобщения и писма , както и оповестяване и бюлетини. Книги и статии написани от питащият.

В Дом на Писмо:

Гроб – проблеми с кредити и дългове.
Метла - дискусия. Официален съдебен спор.
Птици – занимания с книжа и документи.
Сърце – обилно общуване – смс , мейли и т.н.
Пръстен – договори , контракти.
Жена – в подредба на жена - дама е в хватката на някакви новини. Жената е комуникативна и общителна.

  28. Дом на Мъж – домът на втората половинка за жените. Това е наличието на партньор и перспективите на отношенията ( за мъж показва егоизъм и самочувствие).

В Дом на Мъж:

Дърво – в подредба за жена- дълговременен партньор.
Гроб – мъжът стои пред неизвестно бъдеще , намира се в преломен период. В подредба на жена – работа в колектив , екип , партньорство.
Букет – взаимоотношения , за които са нужни грижи , защото иначе ще увехнат. Влюбването , срещи , общуване на ниво намеци , на езика на цветята , когато думи не са необходими. Симпатичен мъж , любител на женското общество, вежлив , любезен , общителен.
Коса – в подредба на жена – спонтанно и мълниеносно развитие на отношенията. Неочаквана поява на мъж въобще : неочаквани неща , свързани с мъж. Време да се съберат плодовете от запознанството с мъж.
Метла – в подредба за жена – разговор за мъж , за партньор. Двама мъже.
Птици – преживявания . В подредба за жена – двама мъже.
Дете – в подредба за жена – по-млад партньор или просто младолик.
Мечка – млад човек , като повторение на бащата на дамата (май искат да кажат прилича на него).
Кула – в подредба на жена – сама жена , без мъж. Мъж от чужбина , чужденец. Ако има допълнителни потвърждения , например Букет – мъжът е сам .
Планина – в подредба на жена – липса на мъж. Пречки в партньорския живот или въобще отсъствието на партньора , като такъв (ако за това има и други указания). Още може да показва някаква идеализация : тип партньор , като нещо недостижимо , защото трябва да се борим за него.
Мишки – страх от загуба.
Сърце – мъжът е в сърцето на дамата , тя мисли за него. В подредба за мъж – мъжът е влюбен.
Жена – в подредба на жена – всички мисли на дамата са заети с мъжа и темата за партньорството.
Лилии – в подредба за жена – мъжът или е супер в секса или е студен.
Луна – в подредба за жена – мисли за мъж , за партньорство. Може да означава измяна на мъжа.
Мъж в собствен Дом – в подредба на мъж- увереност в себе си , контролиране на ситуацията. В подредба за жена – подчертава важността на въпроса за отношенията.

  29. Дом на Жена – домът на втората половинка за мъжа. Наличието на партньорка и перспективите в отношенията (за жена егоизъм и самочувствие).

В дом на Жена:

Конник – дамата е подвижна и стегната , вероятно спортна натура.
Дърво – в подредба за мъж – партньорка за цял живот. В подредба за жена – проблеми със здравето, жизнено важни проблеми.
Гроб – в подредба на жена - Заболяване, неразположение. Депресия.
Коса – в подредба за жена – зъбобол , остра болка , порязване ( вижте какво има в Дом на Коса). Желание за рязка промяна в себе си , в живота , в съществуването. Рязка и категорична особа. Остър език , дама със „скърцащ“ характер. В подредба за мъж – време да се съберат плодовете от познанството си жената. Изненади от жена.
Птици – в подредба на мъж – две жени.
Дете – в подредба на жена – дамата има чувство за хумор.
Звезди – в подредба на жена – дамата я вълнуват изпълнението на мечтите й.
Щъркели – в подредба на жена – дамата я чакат промени (какви ще кажат съседните карти).
Куче – в подредба на жена – вярност , преданост , но и тревога , очакване.
Кула – в подредба за жена – жената е самотна , без мъж.
Планина – в подредба на мъж - Пречки в партньорския живот или въобще отсъствието на партньорка , като такава (ако за това има и други указания). Още може да показва някаква идеализация : тип партньорка , като нещо недостижимо , защото трябва да се бори за нея.
Мишки – страх от загуба. В подредба за жена – страх за себе си , за своя живот.
Книга – в подредба за жена – дамата крие нещо за себе си. Скришност , затворен човек.
Мъж – в подредба за мъж – мъжът го вълнуват партньорските отношения.
Ключ – в подредба на жена – дамата търси решение.
Риби – в подредба на жена – сълзи. Преживявания свързани с пари.
Жена в своя Дом – в подредба за жена – в този момент нея я вълнува само собствената персона и живот.

  30. Дом на Лилии – това е възпитанието на питащия. Неговото поведение в обществото и познаване на етикета. Благородството на постъпките и аристократичните черти. Колко питащият се отнася културно и уважително към останалите. Колко неговата личност е хармонично развита. Проявите на сексуалност , като показател на същността на характера (най-вече се отнася до жените).

В Дом на Лилии:

Коса – в подредба на мъж – опасност за половите органи или генитална операция (простата и т.н.). В подредба на жена – сексуалните отношения носят опасност. Агресивен секс. Угроза на интимните отношения. Заплаха от възпаления.
Дете – невинен флирт , липса на сексуални отношения. Невинност , незрялост в сексуалния живот.
Градина – организация , общество под марката „лукс“, престиж.
Мъж – търсене на хармония , необходимост от покой.
Жена – в подредба на жена – нова любовна афера , флирт.
Слънце – хармонизация за сметка на енергията.
Котва – ситуацията е замразена.
Кръст – „кръст“ на личния живот.

  31. Дом на Слънце – показва до колко късмета е благосклонен към питащият. Често ли той изпитва щастие. Успехът на неговите дела. Енергията му и запаса от жизнени сили. Необходимостта му да бъде в центъра на вниманието. Творческите способности. За мъжете проявите на бащинство (умението да бъдат добър пример за децата).

В Дом на Слънце:

Дърво – дълъг съвместен живот.
Гроб – загуба на енергия. Неправилен разход на енергия.
Звезди - разумни очаквания.
Жена – егоизъм , самолюбие. Енергичност и оптимизъм.
Котва – отпуска , ваканция.

  32. Дом на Луна – пасивност , инертност , способността да се плува по течението и да не се намесва в хода на събитията. Душевните мъки и преживявания. Съмнения в самия себе си. Прояви на подсъзнателни знания , инстинкти. Майчинството, както и уважението към традициите на рода ... Родината , като чувство за принадлежност към държавата или семейството.

В Дом на Луна:

Дърво – чувствителност , продължителни размишления.
Облаци – истеричност.
Змия – в подредба за жена – важност на семейните традиции по женска линия. Ролята на майката и наследствеността.
Букет – в подредба за жена – дамата е призната в обществото.
Лисица – самозаблуда , илюзии.
Градина – може да показва за родови , наследствени заболявания , проблеми.
Писмо – емоционално съобщение.
Кръст – емоционално изтощение , преумора.

  33. Дом на Ключ – способността на питащият да поеме инициативата и отговорността за себе си. Правенето на собствени заключение , нови открития , както и прилагането им в живота. Осъзнаване на собствената отговорност за своите постъпки или склонността да се пренасочват към другите.

В Дом на Ключ:

Лисица – лъжливо , нечестно решение.
Мъж – в подредба на жена – решение свързано с партньорски отношения.
Жена – в подредба на жена – период на придобиване на увереност в живота. Търсене на изход.
Кръст – събитието ще се проведе два пъти , засилена гаранция (обърнете много внимание на околните карти и техните домове).

  34. Дом на риби – всичко , което се отнася до материалното имущество , движимото имущество , това което може да бъде преместено и използвано. Банкови сметки, коли, лодки ...

В Дом на Риби:

Гроб – винаги показва дългове: както своите собствени , така и пари , които е дал питащият на заем.
Мечка – стабилност. Човек сам си е шеф , ръководител.
Кула – правителствени , държавни пари.
Мишки – или проблеми с парите , големи загуби или натрупване на пари.

  35. Дом на Котва – дом на стабилността , надеждността и порядъка в нещата. Това включва работа, която носи постоянен доход, собствено място за живеене и т.н. Както и възможността на питащия да работи , до колко той е трудоспособен и предприемчив. Способността му да доведе започнатото до край.

В Дом на Котва:

Детелина – неоправдани надежди.
Облаци – изискване на работа да не се пуши.
Дете – нова работа. Работа с деца.
Градина – професията е свързана с публичност.
Сърце – стабилни чувства.
Пръстен – ситуацията не се променя , може да се върти в кръг.
Жена – в подредба за мъж – жената се вкопчила в стабилността , търси твърда почва под краката си.
Луна – работа нощна смяна , по нощите.
Котва в собствен Дом – сега на първо място за питащият стои въпроса за работата и стабилността.

  36. Дом на Кръст – това е като мисия за човек – кръста , който той ще носи през своя живот. Може да се каже , кармична отработка. Тука са жертвите и изпитанията , както и принадлежността към религии и учения.

В Дом на Кръст:

Гроб – загуба
Коса – много сериозен знак (огледайте останалите карти , може да показва смърт на човек или животно , но за това трябва допълнително потвърждение)
Дете – знак от Съдбата
Звезди – духовно надарена личност. Слушайте интуицията си и действайте съобразно нея.
Щъркели – съдбоносни промени.
Кула – болница.
Планина – усилва връзката между последните карти , както и значението и сериозността на ситуацията.
Мишки – кармични дългове. Липса на финанси - кармична ситуация. Страх за своя живот , бъдещето , съдбата.
Пръстен – тежки изпитания за взаимоотношенията. Дълъг съюз.
Лилии – семейна карма , съдба.
Луна – трудно изпитание.

_________________
Хората са създадени, за да бъдат обичани, а вещите са създадени, за да бъдат използвани. Причината, поради която сега светът е в хаос се дължи на това, че вещите са обичани, а хората използвани.
Jonathan Moldu
Върнете се в началото Go down
Teya
Почетен ветеран
Почетен ветеран
avatar

Female Брой мнения : 1581
Join date : 06.09.2014
Местожителство : варна

ПисанеЗаглавие: Re: ГОЛЯМА ПОДРЕДБА 8 х 4 + 4   Вто Мар 31 2015, 19:25

КАКВО Е ТОВА „ОЛЕДАЛО

Както бе споменато по-горе – ЛК или интересуващата ни карта се тълкува с дадена , наречена „огледална“.
Какво е това? “Огледало“ това е , като огледално „отражение“ на нужната ни карта в две съседни „огледала“. Такива „огледала“ може да получите , ако разделите мислено ГП на четири равни части (за подредбата 8 х 4 + 4 последните 4 карти от петият ред не са включени).На фигурата е показано как нужната карта (обозначена с буква „К“) се „отразява“ в две съседни „огледала“ (обозначени с буква „З“). По този начин, можете да получите "огледално отражение" или просто - "огледало" на всяка карта , която ви е нужно. „Огледалото“ винаги е разположено паралелно. Всяка карта има по две „огледала“ (отражения).За какво е нужно „огледало“?
„Огледалото“ отразява сегашното положение на нещата по интересуващата ни карта , разкрива ( потвърждава , прояснява , определя) същността , за която говори основната карта.
Например , гледаме дали питащият има деца , и обръщаме специално внимание на картата Дете. Ако нейно огледало е картата Букет , тя може да ни каже , че детето е момиче . Второто й огледало , ако Метла , тя може да каже , че децата са две. От четирите карти на последният ред огледални са само двете крайни карти т.е. 33 с 36.

КАКВО Е ТОВА „СЪОТВЕТСТВАЩИ“ КАРТИ

Освен това при тълкуването на ГП трябва да се обърне внимание на съответстващите карти , иначе казано кореспонденцията. Съответстващи карти се наричат тези , които лежат по диагонал една срещу друга. Например 1 , съответства с 32 , 2 с 31 , 3 с 30 … 8 с 25. Тук е нужно да помните , че първият ред съответства само на четвъртия , а втория ред – само с третия. Следователно на втория ред карта 9 ще съответства с 24 , 10 с 23 , 16 със 17. Що се касае до последните 4 карти от последният ред , те съответстват само с лежащите над тях карти от четвърти ред , т.е. 33 е огледална с 27 , 34 с 28 , 35 с 29 и 36 с 30./Не съм сигурна , дали в последното изречение няма грешка и да става дума за съответстващи карти 33 с 27 , 34 с 28 …/
Ако „огледалото“ е отражение на настоящото положение на нещата т.е. по него ние гледаме , как по интересуващия ни въпрос нещата стоят в сегашно време или ни поясняват интересуващата карта , то „съответстващата“ е показател за развитието на въпроса в бъдеще.Огледалната и съответстващата карта е добре да се разглеждат заедно ( вж. фиг. долу).
Да предположим , че разглеждаме картата , която се намира в дом 13. Ако нейната сегашна ситуация отразява „огледалото“ , т.е. картите лежащи в 12 и 21 Дом , то бъдещото развитие на ситуацията ще покаже съответстващата карта , лежаща по диагонала и намираща се в 20 Дом.Кореспонденцията не трябва обезателно да се разглежда като комбинация от изходната и съответстващата карта , важни са обкръжаващите карти , там където е попаднала съответстващата. Например , Пръстен съответства с Мишки , на пръв поглед се получава , че това е край на партньорските отношения. Но , ако Пръстена съответства с Мишки , които „гледат“ към Планината , то Мишките ще „изядат“ Планината и ще се получи така , че тази кореспонденция ще покаже , че препятствията , които е имало в любовните отношения ще бъдат премахнати. Защото Мишките са такава напаст , че гризат всичко , което се намира в непосредствена близост до тях в бъдещето , независимо от това добро ли е или лошо.

КАКВО Е ТОВА „ХОД НА КОНЯ“

Допълнителна информация за развитието на нещата (по интересуващата ни карта) , в настоящия момент дава и т.н. „ход на коня“.
Хода на коня показва съществуващите тенденции т.е. дава информация за направлението , движението в развитието на ситуацията , за стремежите; посочва намеренията на някого или посоката на възгледите , действията.
Каква е техниката и как да я прилагаме? Тези , които са запознати с играта на шах знаят как ходи коня. Тук е същото: от интересуващата карта мислено правим хода на коня ,както в шахмата и тази карта , до която е препускал нашият мислен кон се тълкува.
В ГП има правило за четене на „коня“ – по посока на часовниковата стрелка т.е. първият „кон“ започва да се чете от лявата страна на ЛК или интересуващата ни , вторият „кон“ , който е в горната част , и т.н. по кръга от ляво на дясно. Пример за четенето на „коня“ може да видите на рисунката:По този начин , изхождайки от рисунката , се получава, че интересуващата ни карта лежи в 20 Дом и картите от „конят“ от нея ще бъдат , картите лежащи в 26 , 10 , 3 , 5 , 14 , 30 , 35 и 33 Дом и именно те ще показват тенденцията.
Последните 4 карти от подредбата 8 х 4 + 4 не ходят по хода на коня.

_________________
Хората са създадени, за да бъдат обичани, а вещите са създадени, за да бъдат използвани. Причината, поради която сега светът е в хаос се дължи на това, че вещите са обичани, а хората използвани.
Jonathan Moldu
Върнете се в началото Go down
Teya
Почетен ветеран
Почетен ветеран
avatar

Female Брой мнения : 1581
Join date : 06.09.2014
Местожителство : варна

ПисанеЗаглавие: Re: ГОЛЯМА ПОДРЕДБА 8 х 4 + 4   Вто Мар 31 2015, 20:21

КАКВО МОЖЕМ ДА РАЗБЕРЕМ ОТ МЕСТОПОЛОЖЕНИЕТО НА ЛК В ПОДРЕДБАТА

*Ако ЛК е разположена така , че над нея , под нея преди и след нея няма друга карта , то това е указание на Висшите сили , че питащият се намира в преломен момент. Ако няма минало – то си е заминало , значи , на бъдещето то няма да влияе и следователно , за бъдещите събития то няма особено значение. Ако в подредбата питащият няма бъдеще – значи , че то още не се е сформирало и за неговото оформяне е много важно миналото му. Значи е нужен анализ на миналото на самият питащ , изводи и определяне на направлението на действия , които ще помогнат това бъдеще да се „построи“. Т.е. Висшите сили дават шанс на човек сам да изгради своето бъдеще.

*Ако ЛК се е оказала първа в подредбата , значи питащият-мъж силно се безпокои за бъдещето; ако е жена питащата – за миналото. Тя не вижда бъдеще или в настоящия период от време за нея то не се явява значимо. Ако ЛК се е паднала последна в подредбата , то мъжът се безпокои за миналото , а жената за бъдещето.

*Колкото повече карти се намират пред „лицето“ на ЛК , толкова повече питащият мисли за бъдещето , това означава ,че той живее в бъдещето , неговите мисли са насочени към него. И обратното – колкото повече карти се намират зад „гърба“ на ЛК , толкова повече питащият живее в миналото , а това значи , че събития от миналото все още играят много важна роля в неговия живот.

*Попадането на ЛК на върха на подредбата , говори за това , че на поведението на питащия голямо влияние оказват чувствата и емоциите.

*Попадането на ЛК долу в подредбата , говори за това , че питащият мисли трезво , ясно се ориентира в ситуацията и може да взема правилни решения.

В КАКВИ СЛУЧАИ НЕ ТРЯБВА ДА ПРАВИМ ИЛИ ДА РАЗГЛЕЖДАМЕ ПОДРЕДБАТА

*Случва се така , че подредбата се „разсипва“ , картите си противоречат една на друга. Значи просто днес не трябва да подреждате карти.

*Не трябва да четете подредбата , ако в Дом 1 е легнала Книга. Така също , ако Книгата е изпаднала при размесването. Това означава , че информацията , която интересува питащият е закрита за него или все още не се е сформирала. По-добре да се направи подредбата друг път.

*Също така някои експерти смятат , че ако ЛК на питащият се е оказала в Домове : 8 Гроб , 16 Звезди , 24 Сърце , 32 Луна – то картите трябва да се съберат , да се размесят и да се подредят наново.

_________________
Хората са създадени, за да бъдат обичани, а вещите са създадени, за да бъдат използвани. Причината, поради която сега светът е в хаос се дължи на това, че вещите са обичани, а хората използвани.
Jonathan Moldu
Върнете се в началото Go down
Teya
Почетен ветеран
Почетен ветеран
avatar

Female Брой мнения : 1581
Join date : 06.09.2014
Местожителство : варна

ПисанеЗаглавие: Re: ГОЛЯМА ПОДРЕДБА 8 х 4 + 4   Вто Мар 31 2015, 20:27

ТИПОВЕ КАРТИ

УПРАВЛЯВАЩА
– най-силната карта , в чиято власт се намира господството на подредбата. Тя се явява основна , отговаря за всички лежащи до нея карти и ги управлява , изменя значението им ,но сама своето не променя и не се подчинява на съседните карти (с изключение на Щъркелите). В подредбата обезателно обръщаме внимание на управляващите карти в обкръжението на ЛК на питащият или областите , които го интересуват и другите карти четем винаги от нея.

*Управляващи карти
: Гроб , Коса , Мишки , Риби , Слънце , Лилии , Кръст , Щъркели , Парк , Сърце , Пръстен.

За някои управляващи карти си струва да отбележим отделно:

*Гроб – тя има силата да променя значението на близките към по-лошо и да отслаби дори такива силни карти , като Слънце – „радост със сълзи на очите“.

*Коса – може да измени напълно , както положителна , така и отрицателна ситуация. За разлика от Гроб – винаги е неочаквано.

*Мишки – в тяхната власт е да променят значението на съседните карти и към добро и към лошо , да изгризат карти на бъдещето.

*Кръст - усилва всички карти, които го следват. Разводнява и отслабва тези карти, които стоят до него, така да се каже, слага кръст на всичко.

*Щъркели – управляваща , но и подчинена карта , всички изменения стават само под въздействието на съседните карти.

*Слънце – при всички подредби , омекотява значението на „лошите“ карти , затопля прогнозата и играе определяща роля в подредбата , особено в позиции на настояще и бъдеще.

Останалите управляващи карти водят съседните по-меко. Например , такава положителна карта , като Парк може да поведе някои карти от своето обкръжение така , че да доведе както до указание за сватба , така и да посочи гробище.

СТАРША – при четене на група карти фокусът е върху нея , тя винаги е по-важна от други ,при четене ние винаги се опираме на нея , започваме от нея. Близките карти могат само да ни обяснят събитието , случващо се по нея. Тя не променя своето значение , но и не променя значението и на съседни карти (с изключение на карти Дом и Звезди).

Старши карти – Дом , Облаци , Змия , Букет , Метла , Кораб , Лисица – подчиняват , понякога може да управляват съседни карти Мечка , Облаци , Звезди , Книга , Планина , Дърво , Куче.

СЪБИТИЙНА – това е карта показваща събития. В подредба такива карти трябва да се търсят на първо място. Например , Писмо дори взета , като самостоятелна карта ще покаже събитие , а Детелината не може да покаже такова.

Събитийни карти – Конник , Кораб , Облаци , Змия , Гроб , Букет , Коса , Метла , Кула ,Птици , Звезди-не винаги , Щъркели , Парк , Път , Мишки , Сърце , Писмо , Лилии – рядко , Ключ , Риби и Кръст.

ПОДЧИНЕНА - тази карта, която се нуждае от подкрепата на околните карти, така че да можете разберете по-добре нейното значение. Например Конник – сама по себе си картата показва получаване на новини (едно от значенията й) , а от какъв характер ще бъдат тези новини , показват лежащите до нея.

Подчинени карти – Конник , Детелина , Дърво , Щъркели , Кула , Път , Писмо , Ключ , Дете , Луна , котва , Мъж , Жена.

ФОНОВА – картата показва фоновите събития. Например в подредбата една до друга лежат две карти. Конник – събитие , Облаци – фон.

Фонови карти – Детелина , Облаци , Птици – влияят на съседните карти Дете , Лисица , Мечка ,Звезди ,Лилии ,Книга , Слънце , Луна , Котва – могат да забавят , да спрат съседните карти.

БЛАГОПРИЯТНА – това е тази карта , която се смята за положителна.

Положителни карти – Конник , Детелина , Кораб , Дом , Букет , Дете , Мечка , Щъркели , Куче , Парк , Сърце , Пръстен , Лилии , Слънце , Ключ , Риби , Котва.

НЕБЛАГОПРИЯТНА – това е карта , по своето значение свързана с неприятни неща.

Отрицателни карти – Облаци , Змия , Гроб , Коса , Метла , Птици , Лисица , Планина , Път , Мишки , Кръст.

Между отрицателни и положителни се колебае Луна.

НЕУТРАЛНА – нито отрицателна , нито положителна.

Неутрални карти – Дърво , Звезди , Кула , Книга , Писмо , Мъж , Жена .

ЗАБЕЛЕЖКА : Някои карти се намират в няколко групи , това означава , че те могат да действат в това или друго качество едновременно , в зависимост от въпроса и мястото в подредбата. Също така , не забравяйте , че както положителните , така и отрицателните карти , въпреки че са установени като такива , но в зависимост от своето обкръжение и места могат да променят своето значение „на обратно“.

КАТЕГОРИИ КАРТИ ПОМАГАЩИ ДА СЕ ОПРЕДЕЛЯТ АМПЛИТУДИТЕ НА СЪБИТИЯТА ИЛИ ВЪПРОСА

*Карти на устойчивостта, застоя, претегляне, бавно развитие
– Дърво , Котва , Дом , Куче , Кръст
*Карти за помощ и съдействие , партньорство – Мечка , Куче , Риби , Пръстен
*Карти на стабилността – Дом , Куче
*Интуиция – Звезди , Луна , Дете
*Мъдрост и знания – Птици , Лилии , Книга
*За чувства указват – Сърце , Луна , Риби (много рядко , в основата на чувствата е намесена изгода)
*Карти на движението – Кораб , Конник , Щъркели , Птици (рядко, предимно съобщения - телефон, факс) , Път (пеша или автомобилен транспорт , В съчетание с Птици – въздушен , с Кораб – морско пътешествие)
*Емоции – Детелина , Букет , Сърце , Слънце
*Временност , краткосрочност – Детелина , Букет
*Конкуренция – Лисица , Змия
*Промени – Кораб , Щъркели , Гроб
*Официалност – Писмо , Пръстен , Кула , Лилии
*Съдба – Звезди , Кръст
*Шанс и открит път – Ключ , Детелина , Слънце
*Съмнения и неувереност – Път , Птици
*Препятствия и проблеми – Планина , Облаци , Кръст , Коса
*Загуби от всякакъв род – Гроб , Коса , Мишки
*Карти за контакти , комуникация – Конник , Птици , Парк
*Карти за транспорт – Кораб , Конник , Гроб , Щъркели
* Карти за пари , инвестиции , финансово благополучие – Риби , Мечка

КАРТИ , КОИТО МОГАТ ДА ПОМОГНАТ ДА СЕ ОПРЕДЕЛЯТ МЪЖЕТЕ В ПОДРЕДБАТА И МОГАТ ДА ОБОЗНАЧАТ ХОРА

Къща – може да показва мъжът или съпругът
Облаци – екс- партньор
Коса – млад и неопитен мъж
Метла – млад самотен мъж
Куче – приятел
Сърце – влюбен мъж , любимият
Лилии – любовник , покровител
Риби – успешен мъж
Мечка – не млад мъж , баща , началник
Змия – умна жена , съперница ,обозначава по-стара жена (тъща , свекърва , съседка)
Между другото Змията и Мечката много често са самите родители
Лисица – коварен хитър човек
Планина – доминантен , разочарован мъж , неприятен началник
Букет – много миловидна (любезна) , очарователна жена
Дете – дете , тази карта може да показва и по-млада любовница
Кула – егоистичен мъж , непопулярен началник
Куче – добродушен приятел / приятелка
Птици – семейна двойка или две възрастни жени ; картата на птиците – това е числото 2 , за това често се тълкува като телефонен разговор между двама души

КАРТИ ОБОЗНАЧАВАЩИ ВРЕМЕ

Детелина – примерно 1 седмица
Кръст – 2-3 седмици
Луна – 4 седмици
Път – примерно 7 седмици
Градина – 3 месеца
Дърво – примерно 1 година

СЕЗОНИ

Букет – есен
Слънце – лято
Облаци – есен
Лилии – зима

Допълнение:
Детелината ускорява времето , ако тя лежи при карта за време – времето се дели наполовина.
Например: Дърво – 1 година , с карта Детелина – около половин година.
Също:
Детелина / Слънце – ранно лято
Детелина / Лилии – ранна зима
Птиците противоположно на Детелината увеличават времето два пъти. Ако Птиците лежат при карта на времето , то трябва да увелите времевия интервал два пъти.
Например: Луна – 4 седмици , заедно с Птици – 8 седмици.

_________________
Хората са създадени, за да бъдат обичани, а вещите са създадени, за да бъдат използвани. Причината, поради която сега светът е в хаос се дължи на това, че вещите са обичани, а хората използвани.
Jonathan Moldu
Върнете се в началото Go down
Teya
Почетен ветеран
Почетен ветеран
avatar

Female Брой мнения : 1581
Join date : 06.09.2014
Местожителство : варна

ПисанеЗаглавие: Re: ГОЛЯМА ПОДРЕДБА 8 х 4 + 4   Вто Мар 31 2015, 21:31

СМЪРТ В ГОЛЯМАТА ПОДРЕДБА

Внимание!!! Това е примерен вариант! Ако ви се паднат такива карти не си поръчвайте вече погребална церемония!!! Бъдещето винаги може да се промени или да правите грешка!!! Не влизайте във филми или да изпадате в паника!(бележка на автора на поста)

В ГП при предсказание за смърт задължително участва картата Дърво. Тя трябва да бъде в подходящи съчетания , като „огледала“ или в Домове с карти Гроб или Кръст , или Котва с Кръст. Още по-точно, всички заедно. Карти Дърво – Кръст – Коса , Облаци , Гроб. А също Птици , Мишки , Лилии или Букет , Звезди , Котва. Особено лошо съчетание е Котва с Кръст , когато се намират в края на подредбата и ЛК също се намира там. Например 28 или 29 в Дом на Риби или Луна. И Кръст и Котва са си разменили местата. Също , ако са си в съответните Домове. Дом на Дърво , Кръст , Коса , Къща , Гроб. Ако смъртта е на близък човек ще има повече карти , ако е на не много близък или познат те могат да бъдат Коса – Дърво – Кръст по диагонал от картата сигнификатор в бъдещето.

Примерна подредба , в която можем да видим смърт на човек:

Пръстен – Букет – Луна – Кръст – Куче – Слънце – Мишки – Дете – Метла
Риби – Птици – Дърво – Звезда – Коса – Планина – Детелина – Конник – Кула
Жена - Писмо - Къща – Кораб – Път – Книга – Мечка – Облаци – Ключ
Котва – ЛК – Змия – Гроб – Градина – Лилии – Щъркели – Сърце – Лисица
Писмо – Дърво – Кръст
Кръст – Звезди – Кораб – Гроб

Ако човек умре далеч от вас и вие узнаете за това , то обезателно ще има Писмо – Гроб или Писмо – Кръст. Между другото картата Звезда в Ленорман винаги участва в подредби за смърт. Картата Планина в Гроб , при наличието на други разбира се карти , може просто да показва могилата на гроба. Кръст в Дом на Къща , Писмо - Къща - лоши новини от дома. Близо Дърво до Птици или самото Дърво в Дом на Птици , Птиците като оплакване. Писмо – Птици – Букет : за жена. Всички тези карти са за известие от дома за смъртта на жена. Вертикал Куче , Коса , Път , Градина – това е служител на органите на реда. Друг вертикал с Книгата – Книга , Планина , Слънце – дознание , откриването на истината , отстраняването на тайни.

_________________
Хората са създадени, за да бъдат обичани, а вещите са създадени, за да бъдат използвани. Причината, поради която сега светът е в хаос се дължи на това, че вещите са обичани, а хората използвани.
Jonathan Moldu
Върнете се в началото Go down
Teya
Почетен ветеран
Почетен ветеран
avatar

Female Брой мнения : 1581
Join date : 06.09.2014
Местожителство : варна

ПисанеЗаглавие: Re: ГОЛЯМА ПОДРЕДБА 8 х 4 + 4   Сря Апр 01 2015, 21:16

ГП . ЖЕНИ

Естествено ще започнем от 29 – Жена. Тази карта представлява ЛК на питащия , ако е жена или , ако питащия е мъж – важна жена в неговия живот. Това може да бъде съпруга , любима … варианти много… Ако мъжа е свободен или просто самотен , карта 29 следва да се разглежда като потенциална партньорка за отношения.
Картите , които се намират в близост до Жена , използвайте за подробна характеристика на тази персона. Като пример , ако следващата карта е Куче , то жената е позната , ако е Книга – тепърва предстои да се запознаете. Къща или Лилии могат да покажат родствена връзка с нея , а Котвата колежка. В действителност по съседните карти може много да се каже за професията на дамата. Например комбинацията Жена – Кула - Книга е показвала преводачка , а Жена – Дърво –медицинска сестра.

А сега да се запознаем с женските карти.

17 – Щъркели
Най-вероятно тази жена е на една и съща възраст , като кверента. Тя има добро сърце и весел нрав. Това може да бъде любимата , особено ако до нея се намира сърце. Лилии или Къща до нея показват родствена връзка – сестра , племенница , леля. А Котва – доброжелателна сътрудничка или партньорка в бизнеса. Тази жена е способна на подвизи и постъпки заслужаващи уважение , тя използва любов и авторитет. Нея я обичат и й се възхищават!

22- Път
Тази жена е по-млада от кверента , тя може да бъде бъдеща любовница (ако е близо до Сърце). Тогава ще работи , като карта Жена или Щъркели. Тази жена ни показва нови пътища и неща. Тя е успешна и разумна , може да се каже , че на нея не й е чужда студената пресметливост. Тя има обширни контакти и голям кръг от интереси. Умна е и може да бъде опасна.

9 – Букет
Тази жена вече е по-голяма. Отново ще покаже бъдещи отношения , ако Сърцето е наблизо. В ГП може да покаже майка , а заедно със Змия – мащеха. Често е самотна , но много общителна. На нея не й е чужд алтруизма.

7- Змия
Жена с характер. Бивша възлюбена. Съперница. Зла мащеха. Но понякога е много по-просто – това е умна и опитна жена. Често Змията се разглежда , като възрастна жена – майка или баба. Понякога това е гадателка или пророчица. А с Мечката – аристократка.

12 – Птици
Баба. Двойка родители , баба и дядо или понякога възрастни клюкари.

ГП. МЪЖЕ


От женската част в ГП , преминаваме на мъжката.28 карта – Мъж . За питащ от женски пол – мъж , любовник , любим. Ако питащата се интересува – трябва да намерите карта 28 и да видите бъдещето им , като двойка и перспективите. За подробна характеристика на личността отново разглеждаме съседните карти. Както винаги Кучето и Книгата ще покажат степента на познанство. Кучето , като карта не показва , че се познавате много от близо. Може да сте съседи , да ходите в една и съща поликлиника т.е. да се виждате всеки ден , но да не се познавате. А Книгата казва , че въобще не сте срещнали още човека. Отново Котва – работни отношения , Сърце – любовни , Лилии и Къща – родствени връзки. Повтаряме , можете да научите за професията от съседните карти , което си е висш пилотаж.

Да се запознаем с мъжките карти.

4- Къща
Този мъж има добро сърце. Той е със спокоен нрав , незлоблив и добродушен. Обича да се грижи за някого. Ако до него се намира карта за родствена връзка , а това са Лилии това може да бъде баща , чичо , брат. Картата Лилии показва възрастова бариера , така че по възраст това е по-голям човек или на същата възраст. Котвата ще покаже шефа.

34 – Риби
Това е човек по-малък от питащият. Самоуверен , активен , любител на пътешествията. Искрен , убедителен и умее да очарова. Отново може да проверите за семейни връзки , но може да е и колега. Търсете и гледайте съчетанията.

6 – Облаци
Този човек има характер , а не захар. Той е доста неспокоен по природа. Възможно е това да е съперник или „мъж от миналото“. Въпреки, че понякога може да показва потенциален възлюбен. Той е неспокоен , нерешителен , променлив и могат да му въртят номера нервите.

30 – Лилии
Този човек ще е доста по-стар на възраст. Той е мъдър и има голям опит. Това е човек , който винаги е „втора цигулка“ , разведен или все още във връзка. Ако имате любовник , това е лицето , което може да напуснете. Той съществува само в качеството си на добър приятел и към него вече не изпитвате никакви дълбоки чувства. Също така може да е брат , син или родственик. Още едно изключение : Мъж обозначен с Лилии може да е партньор на мъж обозначен с Къща в хомосексуална връзка.

15 – Мечка
Дядо , началник. По-стар мъж. Понякога разведен или вдовец. Ревнив, инат, необщителен. Но все пак, надежден и силен!

1 – Конник
Млад , нов , непознат човек. Този , който ще се появи във вашият живот.


_________________
Хората са създадени, за да бъдат обичани, а вещите са създадени, за да бъдат използвани. Причината, поради която сега светът е в хаос се дължи на това, че вещите са обичани, а хората използвани.
Jonathan Moldu
Върнете се в началото Go down
Teya
Почетен ветеран
Почетен ветеран
avatar

Female Брой мнения : 1581
Join date : 06.09.2014
Местожителство : варна

ПисанеЗаглавие: Re: ГОЛЯМА ПОДРЕДБА 8 х 4 + 4   Чет Апр 02 2015, 17:57

ИНТЕРПРЕТАЦИЯ. ПРИМЕРЕН АЛГОРИТЪМ
(Последователността на четене на подредбата може да бъде друга)

Гледаме първата карта в подредбата. Всяка карта различна от картата на питащият паднала на първа позиция е много важна , тя показва главната тема на подредбата и е от съществено значение за по-нататъшното тълкуване на всички линии на подредбата. Тя казва за какво идва реч в подредбата , задава нейното настроение.

*Разглеждаме четирите първи карти на първия ред , те ще покажат събитията , които ще се случат в близките дни.

*Разглеждаме четирите ъглови карти на подредбата от първи и четвърти ред. Това е образно казано , този котел , в който ще се „вари“ питащият през зададения период. 1 - 32 болният въпрос , 8 – 25 решението , хода на действието или влиянието (за подредба 8 х 4 + 4) за подредба 9 х 4 съответно ще бъдат карти 1 – 36 , 9 – 28.

*Разглеждаме четирите карти в центъра на подредбата (централния правоъгълник) , тези карти показват какво лежи на сърцето на питащия.

*Разглеждаме четирите карти от последни ред , счита се , че това са съдбоносни карти , те показват това , за което кверента е възможно да не е питал и може даже да не предполага , но това във всеки случай ще се случи в бъдеще.(Има твърдения , че периода е от 4 до 8 седмици – това е само за информация)

*Търсим картата на питащия , от която започваме тълкуването на големия и кармичния кръст. За жени това ще бъде карта Дама , за мъже-карта Мъж , за деца- карта Дете.

*Гледаме в какъв Дом лежи ЛК и каква карта лежи в нейния Дом , ако е необходимо проследяваме веригата Домове по-нататък.

*Подробно изучаваме правоъгълника , който огражда ЛК , т.е. осемте карти наоколо – това са важни карти и те показват най-значимите събития в живота на питащия , състоянието на човека в дадения момент , неговите желания , страхове , надежди.

*От тях разглеждаме т.н. „голям кръст“

*Разглеждаме кармичния кръст (кармичните връзки)

*Изучаваме „кореспонденцията“ , „огледалата“ , „конете“ (те могат да бъдат разгледани по-късно , тъй като по-нататък могат да бъдат намерени общи точки при „конете“ на питащия и неговия партньор) . „Кореспонденцията“ , „огледалата“ и „конете“ , ако необходимо може да се четат само при интересуващите ни карти , за по-доброто им разбиране т.е. например , искаме да знаем повече за мислите и събитията , за които е загрижен в момента питащия , в този случай ние започваме да изучаваме подробно картата , разположена над главата му и т.н.

*Гледаме проблемните зони. Това са картите : Коса , Гроб , Планина , Кръст , Облаци , Мишки и тяхното обкръжение. Това помага да си направим изводи за проблемните области в живота на питащия.

*Изучаваме другите интересуващи ни карти : картата на брака , отношенията , партньорствата (Пръстен , Сърце) , на работата (Котва) , на парите (Риби) , здравето (Дърво) , децата (Дете).

*Обезателно разглеждаме Дом на Ключ и самият Ключ. Това са надеждни съветници. Картата , която е в Дом на Ключ показва как или с помощта на кого питащият ще реши проблема.

*Ако в подредбата се разглежда въпроса за отношенията между мъж и жена , то първото на което трябва да обърнете внимание- коя мъжка карта се намира най-близо до 29 (ако подредбата се прави на жена). Най-близо ще бъде този мъж , с когото тя има или ще има взаимодействие. Трябва да гледате как техните карти са разположени по отношение една на друга – гледат ли един към друг или са с гръб (това се отнася за колоди където 28 и 29 гледат в различни посоки. Има такива , които няма как да гледат един към друг). Трябва да проучите картите , които са легнали между тях. Това могат да бъдат карти лежащи по хоризонтали , вертикали и диагонали (не забравяйте правилото , че не можете да излизате от линиите). След това погледнете „огледалата“ , „съответстващите“ , „конете“ , има ли между 28 и 29 общи карти , допирни точки , които ги обединяват в голяма степен. Ако карти 28 и 29 лежат с гръб един към друг , това означава , че всеки от тях си има свой път и различни интереси (при мъжа – футбол , при жената – карти) т.е. това не означава обезателно , че имат лошо отношение един към друг , въпреки , че може и така да е … за това трябва подробно да се огледа подредбата. Ако 28 и 29 гледат един към друг това означава , че са устремени един към друг , проявяват разбиране и т.н. Ако ЛК на единия партньор е легнала над (отгоре) ЛК на другия , това може да показва , че единия е по-емоционален и по-чувствителен в отношенията , освен това може да показва по-доминантен партньор. Ако по хода на коня близо до 29 се окаже друга мъжка карта , това обезателно трябва да се разгледа внимателно , защото може да се окаже , че този човек е много по-важен от този за когото е правен „ход на коня“.

ЗАБЕЛЕЖКА

*За интерпретацията на всяка карта е важно какви карти я обкръжават.
Най-важното правило за интерпретация : колкото по-близо е всяка карта до картата на питащия , толкова по-силно е нейното влияние ; ако е съществено отдалечена от основната карта , с три или четири други всяка карта губи своето значение и даже може да го промени на противоположно. Отдалеченото местоположение на картата може да означава разстояние , посочено в пространството.

*Картите в подредбата се интерпретират в началото самостоятелно , а после по двойки. Обръщайте внимание на комбинациите. Комбинациите се тълкуват строго по линиите. Не прескачайте на друга линия.

*Ако класическата интерпретация на символа говори за едно значение , а гадателят чувства друго-това е нормално. Значи , така вашето подсъзнание тълкува този символ. Всеки архетип е сформирал свой егрегор , вие може да добавите към него свое значение на картата , но да се отказвате напълно от съществуващата класика , не трябва. Просто се вслушвайте в себе си , когато вашето подсъзнание ви казва да направите ваша интерпретация и кога иска да се обърнете към традиционната , класическата.

По отношение на методологията, това е всичко. Остава само да се запознаете , ако още не сте запознати със значението на картите и да усвоите подредбата на практика.

_________________
Хората са създадени, за да бъдат обичани, а вещите са създадени, за да бъдат използвани. Причината, поради която сега светът е в хаос се дължи на това, че вещите са обичани, а хората използвани.
Jonathan Moldu
Върнете се в началото Go down
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: ГОЛЯМА ПОДРЕДБА 8 х 4 + 4   

Върнете се в началото Go down
 
ГОЛЯМА ПОДРЕДБА 8 х 4 + 4
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
Таромания  :: Врати към необятното :: Ленорман :: Голямата подредба-
Идете на: