Таромания


Таромания- форум за занимания с Таро, Ленорман, Руни, Астрология
 
ИндексPortalВъпроси/ОтговориТърсенеРегистрирайте сеВход

Share | 
 

 Първоначални теоретични знания

Go down 
Иди на страница : 1, 2, 3  Next
АвторСъобщение
Admin
Администратор
Администратор
avatar

Female Scorpio Брой мнения : 1955
Join date : 09.09.2010

ПисанеЗаглавие: Първоначални теоретични знания    Вто Дек 21 2010, 10:52

Изучаването на Таро и повишаването на духовно ниво трябва да бъдат неразделни, само в този случай, това ще ви донесе реална полза.

1. Таро - инструмент, с който човек избира най-подходящите решения за себе си. Правилното четене зависи от духовното равнище на човека, Таро никога не дава погрешна информация.

2. На всеки ЯСЕН въпрос таро дава ТОЧЕН отговор.

3. Само с постоянна практика, можете да получите резултати. На всяка карта й присъща определена стойност, всяка карта има няколко ключови думи. Те трябва добре да се научат. Обача, при четене трябва да бъдат взети под внимание съседните карти. В този случай, основното значение на картата е подложено на някои промени, и в резултат, обемът на информация на една карта се увеличава.


4.Това взаимното влияние една карта на друга , е трансцендентален аспект на четенето на Таро. С постоянна работа с Таро човек отваря канал за мъдрост, развитие на интуиция, ясновидство, включва логическо мислене, човек открива в себе си качества на психолог, аз не говоря за канал на вдъхновение и радост, които са толкова важни в този случай..

5. Начинаещ желателно да има две класически колоди на Таро. Специално подчертах класически, само с тях трябва да започнете запознанството си с Таро, каква е причината, вие ще разберете по-късно.
"Универсално Уейт Таро"и "Ерата на Водолея", достъпни за всеки.

6. От карти Таро не бива да се прави култ. Каквато информация и да сте получили , изборът винаги ще бъде ваш. Всички колоди Таро , заслужават уважение, защото зад тях е работа на автора, а ако не можете да разберете конкретна колода, не защото тя е "лоша", а защото това не е вашето Таро.

7. В таро неяма отрицателни карти. При гледането, всяка карта показва най-краткия път за решаване на някакъв проблем. Карти със символика, която на пръв поглед, изглежда заплашително или носи негативна информация следва да се разглеждат като предупреждение или инструкции за преодоляване на препятствията и страхове. Езикът на тълкуването трябва да бъде доброжелателен и любезен.

9. Тъй като нито една карта не олицетворява зло, също така нито една боя не се смята за лоша. Смята се, че боята на мечовете има негативен нюанс, това е погрешно мнение. Мечове - това е ум, интелект, рационалност. Мечовете винаги препоръчват да се прояви гъвкавостта на ума за всяка една ситуация. Тази боя трябва да се тълкува като помощ за справяне с интелектуални, а не физически проблеми.

10. 16 дворцовите карти позволяват да че разкрие два аспекта: вътрешното състояние на човека и адоптация на лице в дадена ситуация.

11. Таро могат да отговорят на всеки въпрос. От правилният въпрос зависи от цялата подредба. Не бива да се формулира въпроса така, че да може да се отговори само с "да" или "не". Ето кратък списък на основните видове въпроси.
Как да се държат в такава ситуация?
Какво ще се случи?
Какви са моите перспективите за работа през следващите три месеца?
Как ще се развиват отношенията с Х?
Въпросът трябва да засяга само една тема, като здраве, работа или взаимоотношения. Този въпрос трябва да бъде ясен, кратък и конкретен. Желателно е да се замисли някакъв период от времеПоследната промяна е направена от Джема на Пон Яну 17 2011, 23:07; мнението е било променяно общо 3 пъти
Върнете се в началото Go down
http://tarot-manija.bulgarianforum.net
Admin
Администратор
Администратор
avatar

Female Scorpio Брой мнения : 1955
Join date : 09.09.2010

ПисанеЗаглавие: Re: Първоначални теоретични знания    Вто Дек 21 2010, 12:53

Светът на Таро е невероятен! Естеството на Таро - един безкраен път, в който ние преоткриваме себе си и своя дълбока вътрешна енергия. 78 карти съдържат знание, което може да ни даде безценна помощ в областта на психологическа и нашата духовна еволюция.
За да разберете тайните на Таро, трябва да притежавате висока степен на смирение и търпение. Работата с Таро изисква висок морал, свобода на съзнанието, интуиция, както и безупречно познаване на арканите. Според законите на херметична етика, Таро бездействува, когато се опитват да въведът в тази система безнравствени, грешни или нищожни умозаключения.
За пълноценно изследване на Таро е необходимо да се разгледа много аспекти - етични, медитативни, астрологични, нумерологични, психологически, предсказателни и т.н.

Основи на Таро.

Преди да започнете с четенето на карти, трябва да научите основите на техния език. Тези знания трябва да се усвоят на нивото на ученик , тъй като те дават добра и солидна основа за вашите интерпретации на подредбите.

Както във всеки друг език е важно, как добре можете да изразявате мислите си. Всеки от нас има индивидуален начин да изрази любовта, итерес, неодобрение. На езика на Таро вие имате пълното право да използват собствените си методи на интерпритация, но тя трябва да се основава на здравите основи на знания и опит. Без усърдно овладяването на основите не можете да хванете фини детайли на подредбата, а след това ще имате склонност да запълвате празнините с материала на съзнателното ниво на мислене, който поставя под съмнение чистотата на прочитането на подредбите.
Ключовите думи не съставляват прочитане. Ключовите думи (знаци) на Таро са част от учебния процес и трябва да освободят енергията, която преодолява подсъзнанието.
Ключовите думи само помагат в анализа и свързването на картите, но Ученик трябва да продължава да работи за да научи, как ключовите думи се свързват в комбинации и да може да избира подредба, която съответства за всеки конкретен случай.


Върнете се в началото Go down
http://tarot-manija.bulgarianforum.net
Admin
Администратор
Администратор
avatar

Female Scorpio Брой мнения : 1955
Join date : 09.09.2010

ПисанеЗаглавие: Re: Първоначални теоретични знания    Сря Дек 22 2010, 12:58

Как да познаем в подреждането клиента.

Преди да направите подредбата, е важно да опознате клиента . Ако правите подредба за себе си, в този случай клиент сте вие. Много начинаещи харесват да свързват себе си с Големите Аркани. Това е допустимо само, ако търсите ръководство за по- дълбоки въпроси. За ежедневна употреба изплзвайте цялата колода на Таро. За себе си трябва да изберете една от дворцовите карти. Ако вашият въпрос включва другихора, трябва да изберете карти- картинки и за тях. Например, въпроса ви включва трима души: ти, брат ти и майка ти. Сега трябва да решиш кои три карти-картинки най-добре ще представят тези трима души. И , когато те ще се окажат в подредбата ти, ще разбереш кой е кой и какво отношение имат към дадената ситуация.

Преди да направиш подредбата, трябва да поговориш с клиента си за неговия проблем, за да имаш ясна представа за какво става въпрос. Когато клиента ти ще започне да описва външния вид и характера на интересуващите го хора , трябва мислено да си представиш какви дворцови карти най-добре подхождат към описанието.

Върнете се в началото Go down
http://tarot-manija.bulgarianforum.net
Shopkata
Модератор
Модератор
avatar

Female Pisces Брой мнения : 1200
Join date : 13.10.2010
Age : 55
Местожителство : London

ПисанеЗаглавие: Re: Първоначални теоретични знания    Чет Дек 23 2010, 03:08

Много добре направено .Мерси ,Джема.
Върнете се в началото Go down
http://www.tarotanalyses.info/
Admin
Администратор
Администратор
avatar

Female Scorpio Брой мнения : 1955
Join date : 09.09.2010

ПисанеЗаглавие: Re: Първоначални теоретични знания    Чет Дек 23 2010, 12:53

ПАЖИ-едната от най-важните дворцови карти. Тази карта независимо от боята си, е вестител на новината, която обещава промяна в живота на клиента.

Паж представлява:

- Деца

- Показва, че някаква новина е на път да промени живота на клиента

- Помага да определим как и кога ще се случи това събитие. ( гледай положението на картата във подредбата)

- Показва какъв тип ще бъде събитие (гледай боята)

И така, какво въздействие оказва това събитие върху клиента и неговата същност определят Пажовете.


Паж Жезли - е очевидна възможност за ново развитие на събитията на работното място или в бизнеса. Самата подредба ще ви помогне да решите дали положително или отрицателно това явление.

Паж Чаши - емоционална реакция на клиента. Подредбата ще ви подскаже, каква точно реакция, положителна или отрицателна.

Паж Мечове - бързи вибрации, които изискват от клиента, бързи решения и го принуждават да действа по съответния начин. Не е задължително, че тези действия ще изхождат от страната на клиента, но те задължително ще го засегнат.

Паж Пентакли - внимателно разгледайте финансовото състояние на клиента. Забележка: една карта на Пентакли не означава, наследство. Разгледайте цялата подредба в общ план, за да можете да установите, какво е донесъл Паж Пентакли.

При четенето на подредба , не забравяйте, че всяка карта се разглежда както самостоятелно така и като част от едно цяло.

Последната промяна е направена от Джема на Пон Дек 27 2010, 21:46; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото Go down
http://tarot-manija.bulgarianforum.net
Admin
Администратор
Администратор
avatar

Female Scorpio Брой мнения : 1955
Join date : 09.09.2010

ПисанеЗаглавие: Re: Първоначални теоретични знания    Пет Дек 24 2010, 23:48

Паж в келтския кръст

Обърнете специално внимание, ако картата Паж се намира в една от десетте позиции.


1. Мястото на питащия в ситуацията
Вашият клиент е в процес на адаптация към новите условия в живота си. Той може и да не разбира сегашната си ситуацият, така че трябва да имате търпение и много внимателно да му обясните подредбата, ясно показвайки прехода му към ново ниво, било то умствено, духовно и физическо или всички заедно.

2. Допълва първата карта (+) и ( -)
Паж в перпендикулярно положение - това е преживяване или събитие, за които клиентът не е готов все още. Дефинирайте първата карта и ще разберете правилен подход към тази ситуация. Подход може да съответства на покриващата карта, също така може да възвещава неприятности или преживяване.

3. Съзнателните желания
Паж в това положение дава положителна посока във тълкуването. В това положение може да се види как вашият клиент е създал предпоставки за промяна.

4. Подсъзнателните чувства и желания
Ободрете клиента, той да не се страхува да вземе нова и променящата се ситуация.

5. Минали събития оказали резултат
Вашият клиент е вече сменил нивото, разбира той това, или не.


6. Бъдещето
Чрез анализиране на подредбата като едно цяло, подгответе клиента към нови предизвикателства, обяснявайки му, какво предлага Пажът.

7. Питащия (Аз)
Паж в това положение показва, че в тази ситуация има определени трудности, по точно клиент се чувства несигурен в новата ситуация.

8. Взаимоотношението на питащия с околните
Застанете нащрек и се опитайте да разберете защо в тази ситуация хората искат , клиентът да бъде Паж.

9. Надеждите и страховете
Клиентът е готов към промените.

10. Изходът
Паж предупреждава клиента за началото на нов цикъл в живота му.
Върнете се в началото Go down
http://tarot-manija.bulgarianforum.net
Admin
Администратор
Администратор
avatar

Female Scorpio Брой мнения : 1955
Join date : 09.09.2010

ПисанеЗаглавие: Re: Първоначални теоретични знания    Пон Дек 27 2010, 12:22

Рицари

Рицар Жезли често засяга делови или професионалния живот на клиента. Неговата особена енергия се проявява в това, че тя го склонява към приемането на внезапни решения за важни аспекти на работата или житейски обстоятелства. Клиентът чувства необходимостта от създаването на едно ново начало или старт в ново поле на дейност.

Рицар Чаши
Той носи енергия на високочестотни вибрации , които дават на клиента въодушевление, радост и възторг. Буквално от нищото възникват нови ситуации. Решенията се вземат без много размисли и клиентът изпитва мистериозно чувство, като че ли някой отвътре го ръководи. Неговият живот и взаимоотношенията стават по-широки, и клиентът почва по-силно да изразява себе си.

Рицар МечовеБлагодарение на енергията на този Рицар, вяра може да преодолее страха. Докато клиентът по собствена воля не се откаже от ограничаващата го ситуация, той ще се чувства заловен в капан. РМ може да го освободи, приемайки ситуацията на емоционално ниво. Понякога тя вкарва даден клиент в вътрешен конфликт, но целта на Рицар Мечове е благовидна, и след това ситуацията се прояснява. И след като клиентът се откопчи от негативната ситуация, той винаги може да разчита на подкрепата на РМ.

Рицар Пентакли-И тук клиентът има тенденция да се чувства заловен в капан. Неговото чувство за сигурност е под заплаха поради конфликта на нуждите и желания да се отиде по-далеч. Приемането на решение в тази ситуация може да бъде трудно, ако ситуацията в която се намира клиентът изглежда стабилна. Рицар Пентакли разширява хоризонтите за клиента, и неразумно да се съпротивлява, когато висше съзнание непрекъснато се опитва да подтикне хората към най-добрите действия. Въпреки това, на емоционално ниво, страхът е мощна сила, и то може да предизвика силно желание да се задържат известни и надеждни позиции и ако те не са толкова благоприятни.

Представяйки емоционалното ниво, Рицарът подтиква клиента той да остави миналото и да се ориентира към нови, непознати цели.
Върнете се в началото Go down
http://tarot-manija.bulgarianforum.net
Admin
Администратор
Администратор
avatar

Female Scorpio Брой мнения : 1955
Join date : 09.09.2010

ПисанеЗаглавие: Re: Първоначални теоретични знания    Пон Дек 27 2010, 15:47

Кралици могат да означават
1. Клиента.

2.Отношение на клиента към ситуацията, или може да го характеризира във дадена ситуация.

3. Друга жена.

4. Вибрации или влияние (положително или отрицателно) в зависимост от боята на Кралицата. Тази сила може да изхожда директно от лице или група от лица, които действат от името на дама или влиятелна жена.

Не се ограничавайте и не се страхувайте да признаете влиянието на женското начало, което притежават всички Кралици. Например, ако гледате за мъже, вие трябва да знаете, че дамата в този случай не е задължително означава една жена, тя може да указва на женска енергия при мъжете. Както жените така и мъжете несът елемент на противоположния пол в своите менталности и емоции, т.е. начало-Ин Ян. Тази двойственост е доста различна от физическата сексуалност на мъже и жени.
Разгледайте силата и енергия, кояето накарва една жена да постигне най-високото положение на властта. Нейните знания и умения могат да бъдат изключителни и напълно превъзхождат качеството на дейността на всеки мъж. Така Кралят Жезли може лесно да играе ключова роля в нейната подредба.
По същия начин,един мъж с творчески склад, който е податлив на промени в настроението и меланхолия, може да бъде представен в подредбата като Кралица Пентакли.
Избирайки сигнификатор за вашите клиенти, вие, естествено, ще подберете карти в съответствие с пола на клиента, но не забравяйте че в подредбата вашият клиент може да се появи още един или два пъти.

Върнете се в началото Go down
http://tarot-manija.bulgarianforum.net
Admin
Администратор
Администратор
avatar

Female Scorpio Брой мнения : 1955
Join date : 09.09.2010

ПисанеЗаглавие: Re: Първоначални теоретични знания    Пон Дек 27 2010, 16:39

Крале
Кралете оказват значително влияние върху живота на питащия. Положително или отрицателно въздействие- ще покаже подредбата. Клиентът не винаги може да отъждестви Краля с конкретен човек. Това е така, защото крал въплъщава могъщество и власт, но тази власт и сила не винаги приема форма на определено лице.
Крал олицетворява цялата ситуация. Например, клиентът преминава през труден период, във работата си , например под ръководството на жена. Този човек може да действа, без да осъзнава, че проблема тук е във ръководството и конфликтът се чувства от двете страни в рамките на отношения "началник-подчинен". В резултат на тази ситуация, може да падне Крал, възможно, мечове.
Не забравяйте, че кралят представлява самата същност на властта.

1. Власт.
2. Тази власт не е винаги представяна от мъжкото начало.
3. Зрял мъж с черти на характера в съответствието на боята.
4. Вибрации на сила (положителни или отрицателни), в зависимост от боята.Върнете се в началото Go down
http://tarot-manija.bulgarianforum.net
Admin
Администратор
Администратор
avatar

Female Scorpio Брой мнения : 1955
Join date : 09.09.2010

ПисанеЗаглавие: Re: Първоначални теоретични знания    Пон Дек 27 2010, 22:43

Комбинациите
Използвайки комбинациите, не забравяйте, че всяка карта трябва първо да бъде разгледана самостоятелно, а след това можете да пристъпите към анализа на комбинациите.

Когато в една подредба с двойка, тройка, седмица или девятка се появяват в произволна последователност картите на Големи Аркани, това означава комбинация от карти. От първостепенна важност е порядък на картите, така че внимателно проследете, как картите следват едина след друа.

Ако картата от Малките Аркани предшества картата от Големи Аркани , тази комбинация определя по какъв начин клиентът ще преживява дадена ситуация.

Ако картата на Големите Аркани предшества картата от Малките Аркани,преживяванията на клиента също ще се отразят в подредбата, обаче неговият подход към ситуацията ще бъде по-различен.

МЛАДШИ комбинации с двойки

Двойка пред картата на Големия Аркан представлява определен период от време, който трябва да изтече, преди да усетите вибрациите на Големите Аркани. През това време възможно клиентът трябва да претърпи малки кризи, промени в настроението, промени в работата или в отношенията.


Как правило, двойки са част от трудностите, които изискват преодоления, също така издръжливост и жизнена сила и принуждават клиента да преразгледа отношенията си с околните. Двойка има силна енергия, която пронизва егото и изисква реалистичен подход към ситуации с които се сблъсква клиентът.

Двойка Жезли - договаряне, партньорство, сключване на контракт.

Двойка Чаши -пълна хармония в взаимоотношенията.

Двойка Мечове - задънена улица, е необходим нов етап.

Двойка Пентакли - необходимостта да се запази хармонията.Последната промяна е направена от Джема на Чет Яну 06 2011, 15:10; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото Go down
http://tarot-manija.bulgarianforum.net
Admin
Администратор
Администратор
avatar

Female Scorpio Брой мнения : 1955
Join date : 09.09.2010

ПисанеЗаглавие: Re: Първоначални теоретични знания    Пон Яну 03 2011, 22:19

Времето и двойки

Двойка Жезли- два денасъветва клиента да се фокусира върху бизнес и лични отношения, да отвори сърцето си и да се приготови да слуша, да избягва категоричности и ограниченост на ума. През тези два дена той трябва да бъде готов за евентуални нови преговори. Той трябва да бъде снизходителен към грешките на други хора и да се опита да не дъвче миналите събития. Нека вашият клиент да не се страхува от инвестиции, защото правилното отношение към този въпрос и личен принос за съвместна работа ще бъдат оценени и ще донесът голям успех.


Двойка Чаши - две седмици.

Следващите две седмици ще донесът цикъл на удовлетворение и хармония. През това време клиентът ви ще има вдъхновение и правилна визия за света. Това е идеалният момент да се намерят нови сили. Тази нова сила допълнително ще засили енергията на Големия Аркан, ако той следва двойката. В този случай, клиентът ще получи нова сила и чувство за цел.

Двойка Мечове - четири седмици.

Клиентът ви трябва да преразгледа начина, по който сега действа. Сега е време за изграждане на нови планове. Картата на Големия Аркан в тази комбинация може да хвърли малко повече светлина върху това, което може да се очаква в близко бъдеще. Вашият клиент може да изпита чувството, че се намира в задънена улица. Друг аспект на тази комбинация, неподвижност, невъзможност да се виждат нещата в перспектива.
Посъветвайте го да използва това време за да направи преоценка на своята позиция.

Двойка Пентакли - два месеца.

Сега настъпило време за да се признае стойността на търпение и настойчивост. Тези два месеца - период на очаквания ,очакванията = търпение . Твърде важни са, в тази ситуация, моралните ценности на клиента, неговата способност правилно да управлява ситуацията. Картата на Големия Аркан,която следва двойка, отваря вратата към успеха за около два месеца.

Върнете се в началото Go down
http://tarot-manija.bulgarianforum.net
Admin
Администратор
Администратор
avatar

Female Scorpio Брой мнения : 1955
Join date : 09.09.2010

ПисанеЗаглавие: Re: Първоначални теоретични знания    Чет Яну 06 2011, 15:35

МЛАДШИ комбинации с тройки

За да се проучат младши комбинации с Тройки, трябва да разберете енергийния цикъл на тройката. Сега вече нямате работа с невидимо и неизвестно, както при двойките. Три - това е почти Декларация за независимост! Това е форма на изразяване, няма значение, дали изразяването е положително или отрицателно.

Приближавайки края на вътрешният цикъл, но все още е окована от външни контури на съдбата, тройка фиксира прогреса на клиента. Именно от този момент нататък ще трябва да се приемат нови решения в резултат на миналите действия.

Тройката се държи като напомняне, какво клиентът е извършил или не е извършил. Тя е заобиколена от енергийни вибрации, които се усещат по различен начин, в зависимост от това, колко успешни или неуспешни били предишните усилия на клиента.

Клиентът ще трябва по някакъв начин да се адаптира към съществуващите условия и да направи промени в себе си, защото тази енергия е събудена от собствените му мисли и действия от миналото.

Времето и тройки

Тройка Жезли-три дена

Кажете на клиента, че сега е настъпило времето на сигурност, той няма нужда да се бои и да се опасява. Той не е сам. Тази комбинация насърчава клиента да се стабилизира, да се държи за това, което има и да бъде подготвен. Не се препоръчва промяна на планове, може би ще трябва да се адаптира към обстоятелствата, но това не означава да се изоставят първоначалните планове. Около три дни по-късно той ще получи допълнително ръководство от Големия Аркан, който следва тройката. Ако мислите, че вашият клиент се колебае, посъветвайте го да отложи точно това, което той очаква с нетърпение.

Тройка Чаши - три седмици.

В цикъла на съдбата на клиента влиза нов вид на енергия. Той трябва да си даде време, за да се успокои енергията, която го изпълва сега. През следващите три седмици в начина на живота и мислене на клиента ще настъпи промяна. Вашият клиент трябва да бъде готов за това.

Тройка мечове - шест седмици.

Клиентът може да изпита чувство на липсата на бъдещето. Въпреки че все още чувства въздействие от настоящия цикъл, този цикъл се променя и си отива. Най-лошото е зад гърба му. Тук може да играе огромна роля емоционалното ниво на клиента. Емоциите му могат да пречат на способността му разумно да се расъждава . Той все още вярва, че е в центъра на урагана. Нека да разгледаме следната карта на Големия Аркан, която ще му покаже какво го очаква.

Тройка Пентакли - три месеца.
Животът на вашият клиент е богат на разнообразни дейности и чувство за близост до триумф. Всички предишни усилия ще дадът своя плод, и признание. Ако вашият клиент наскоро встъпил в този нов цикъл, тогава той не може напълно да осъзнае новата енергия. През следващите три месеца той ще трябва да се адаптира към условията, за да изпълни предначертания на съдбата си. През този период в живота му, ще играят важна роля други хора. Той не трябва да позволи на хората и обстоятелствата да имат предимство, той трябва сам да може да контролира ситуацията. Здравият разум плюс енергийна карта на Големи Аркан го подкрепят и му помагат да запази сегашното си чувство на осъществление.
Върнете се в началото Go down
http://tarot-manija.bulgarianforum.net
Admin
Администратор
Администратор
avatar

Female Scorpio Брой мнения : 1955
Join date : 09.09.2010

ПисанеЗаглавие: Re: Първоначални теоретични знания    Пон Яну 10 2011, 13:22

МЛАДШИ комбинации с седмиците
Те носят на клиента цикъл на изключителна дълбочина и чувствителност, който ще му помогне да отвори и да приеме начина на действието в бъдеще. Клиентът трябва да се придържат стриктно към указанията, които му дават младши комбинации с седмиците. Тази комбинация прилича на кръстопът, защото на човека му се предлага избор, и затова той трябва да се отнесе към избора много внимателно и с отговорност.
Седмиците и необходимостта за избора не трябва да се свързват с нещо негативно. Изборът често насърчава, окуражава и вдъхва нова енергия. Не забравяйте, че единствен отрицателно значение на избора е погрешен избор.

ВРЕМЕТО И СЕДМИЦИ
Всяка седмица действа само в рамките на седем дни. Този период може да бъде продължен или съкратен само с положително или отрицателно отношение на клиента.


СЕДЕМ ЖЕЗЛИ=7 ДЕНА
Следващите седем дни, могат да създадът атмосферата на напрежение и натиск. Но това не бива да бъде основание за лошо отношение към обстоятелствата. Време е да се адаптира към ситуацията и напълно да се приеме. Разберете, как се образува такава ситуация и защо. Разгледайте тези седем дни като период, през който СЕДЕМ ЖЕЗЛИ ще донесът очакваните промени. Клиентът трябва да помисли през това време, как да използва силата на Големия Аркан.

СЕДЕМ ЧАШИ=7 ДЕНА

Когато клиентът влиза в седемдневен срок, той не трябва да мисли само за сегашната му ситуация. Необходимо е да се премахнат всички емоционални и каквито да е било бариери. Той трябва внимателно да се съсредоточи върху целите си - това ще разшири хоризонтите на представите му и възможностите. Опитайте се да му покажете причините, поради които той трябва да върви напред. Тогава следващите действия ще му станат по-ясни, когато встъпи енергията на Големия Аркан.
СЕДЕМ МЕЧОВЕ=7 ДЕНА
Стремителната енергия на 7 мечове се проявява в това, че клиентът веднага осъзнава същността на проблема си. Той трябва да избягва да се самосъжалява, и да започне да търси положителни емоции. Той трябва да се опита да се освободи от влиянието на емоционалните изблици. Следващите седем дни ще играят жизненоважна роля в преоценката на сегашното му положение и ще му помогнат да се приспособи към новия цикъл. Следващата карта на Големият Аркан е от голямо значение при намирането на нови цели.


СЕДЕМ ПЕНТАКЛИ=7 ДЕНА

Седем-дневен срок, който 7П означава в тази комбинация ще помогне да вземете правилното решение. Ако въпросът става за парите , означава, че трябва клиентът да бъде търпелив. Във всички отношения той беше прав. Клиентът трябва да използва времето си, за планиране на новата ситуация. В този нов цикъл от промени могат да бъдат замесени други хора. Може би някой вече участва в него. Но самият цикъл ще бъде благотворен, и резултатът ще оправде действията, инвестирани от клиента.
Последната промяна е направена от Джема на Сря Яну 12 2011, 11:57; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото Go down
http://tarot-manija.bulgarianforum.net
Admin
Администратор
Администратор
avatar

Female Scorpio Брой мнения : 1955
Join date : 09.09.2010

ПисанеЗаглавие: Re: Първоначални теоретични знания    Сря Яну 12 2011, 11:56

МЛАДШИ КОМБИНАЦИИ С ДЕВЯТКИ предизвикват ново равновесие на събитията . По тази причина, вашият клиент може да изпита тревожното чувство на несигурност. Девятката стимулира реагиране на ситуацията и условията, които вече са създадени в процеса на предходния цикъл. Девятка се опитва да завърши този цикъл, именно за това клиентът може да се чувства несигурен.
Силата на Девятка обединява всички начинания на предходния цикъл. Тя подтиква клиента към размисли, и мислено връщане към началото на нещата. Той може да се осъжда или да се поздравя с това, как той чудесно се справи със събитията от предишния цикъл, но девятката ще започне да го подготвя за нов цикъл. Девятка не означава скъсване с миналото, по-скоро дава време за оценка на своите действия до днешният ден.
Ако предишния цикъл е бил успешен за клиента, той с нетърпение ще очаква окончателен отговор, достоен за приключването на всички предишни връзки и задължения. А обратната страна на монетата - незадоволеност, страх от крайните резултати.

Девятка освобождава от страхове и неувереност, също така накарва клиента да се замисли над модела на поведението си и ясно показва предишните му действия. Във това е съществената роля на Девятките, иначе клиентът ще продължава да прави предишните си грешки.
Девет винаги е била картата на освобождение. Ако клиентът очаква определени резултати, тогава девет играе ролята на посланик. Независимо от положително или отрицателно настроение на клиента, Девятката е в очакване. Именно в очакване клиентът признава резултатите от предишните си действия и се примирява с тях. Девятка му помага да определи естеството на предстоящия цикъл, и предлага най-добрия подход към него.Върнете се в началото Go down
http://tarot-manija.bulgarianforum.net
Admin
Администратор
Администратор
avatar

Female Scorpio Брой мнения : 1955
Join date : 09.09.2010

ПисанеЗаглавие: Re: Първоначални теоретични знания    Пон Яну 17 2011, 11:35

Времето и девятките.

Всяка Девятка генерира една и съща честота. Девет се проявява в две фази, различни по характер и време.

Първа стъпка.

За девет дни влиянието на Десетки е очевидно ателни. Тя ще помете всички съпротивляващите се сили, както положителни, така и отрицателни. В този момент клиентът започва да разбира това, че което се случва е резултат от действията му в настоящия цикъл. Именно в този момент ще се отрази силата на деветките, която води до чувството на радост, удовлетворение, или обратно, разочарование и желание за бързи промени.


Втора стъпка.

През 19 дни започва нов цикъл! Този период започва след 9 дни от първата стъпка.
Следователно, за да започне, развива влиянието си, на Девятката необходими 28 дни.
Опитайте се да решите дали тя падна за да награди клиента за предишните му действия, или за да унищожи погрешните и надмените му представи, които са му пречили да намери правилния път в живота.

ДЕВЕТ ЧАШИ 9 дни+ 19 дни = 28 дни.
Ключовата дума за тази комбинация - приключване. 9 ЧАШИ съветва клиента да завърши започнатото. Обяснете, че той не бива да го захвърли на този етап, защото всичко указва, че още малко усилия и целта бъде достигната. Помогнете на клиента да види силите, които присътстват в неговата ситуация, и пречат да се направи всичко, което е необходимо. Малко дипломация и упоритост може да му помогне да възтържествува.


ДЕВЕТ ЧАШИ = 9 дни + 19 дни = 28 дни.

Тази перфектна комбинация знаменува успех и щастие. За да се осигури точно такъв резултат, вие трябва да се научите акуратно да четете картите. В рамките на 9 дни, клиентът ще почувстват първите признаци на щастието. Комбинацията ще определи вида на дейност,с които клиентът ще трябва да се заеме в оставащия се период.


ДЕВЕТ МЕЧОВЕ = 9 дни + 19 дни = 28 дни.

Тази комбинация бележи края на един неприятен цикъл в живота на клиента. Тя може да се посочи на нежеланието на клиента да се откаже от неблагоприятни обстоятелства. Обяснете му колко по-добре за него, да влезе в нов цикъл и помогнете му да си извади поука от предстоящия цикъл. Насърчавайте го да напусне миналото и му покажете перспективи които го очакват. Далеч от миналото - това е целителното лекарство на комбинациите с картата 9. Никога не поглеждайте назад, докато не настъпи време да се учим от миналото. Каквото се е случило, не може да се промени, но дъвкането на нещастен опит от миналото може да забави началото на нов цикъл. В тази комбинация има положителен аспект - напускане на миналото.


ДЕВЕТ ПЕНТАКЛИ = 9 дни + 19 дни = 28 дни.

Тази комбинация много тежко се подава на анализ. Обикновено се установява, че всичко е на ред, и в същото време не всичко както трябва. Клиентът чувства незадоволство нещо му липсва, но той не знае точно какво е това. Ключът към разкриването на тази комбинация е да се определи дали тази комбинация е свързана с очакването на събитията. Вие трябва да разгледате истинската природа на 9 ПЕНТАКЛИ и да определите за какво става ввъпрос в подредбата.
Върнете се в началото Go down
http://tarot-manija.bulgarianforum.net
Admin
Администратор
Администратор
avatar

Female Scorpio Брой мнения : 1955
Join date : 09.09.2010

ПисанеЗаглавие: Re: Първоначални теоретични знания    Пон Яну 17 2011, 15:05

СТАРШИ КОМБИНАЦИИ=Големия Аркан предшествува Малкият Аркан. Това означава, че клиентът на първо място изпитва влиянието на по-високи вибрации. Тази енергия после събужда картите от малките аркани.

Старшите комбинации показват, че в живота на клиента завършва някакъв цикъл. Карта на Големите Аркани ясно показва, че клиентът ще почувства влиянието на комбинации за определен период от време. Сегашният цикъл в живота на клиента се завършва, и след като клиентът ще излезе от влиянието на следващата карта от малките Аркани, той ще влезе в новия цикъл.
Както в случая с младшите Комбинации психическото, емоционалното, духовното състояние на клиента, неговото спокойствие ще се отрази на продължителността на времето, необходима за пробуждане на енергията на комбинациите. Този сегментпромеждутък се увиличава, ако отношението на клиента към този въпрос е отрицателно, и се намаля, ако позицията е положителна.
Никога не предсказвайте точния брой на дните, макар че ви се струва, че отношението на клиента, сте познали правилно. То може по всяко време да се промени. Така че по-добре е да се каже на клиента само приблизителни дати на събитието.

Девет носи освобождение от миналото. Пътувайки през живота, ние имаме свободата на избор, и "Девятката" ни дава обстоятелствата, при които ние осъществяваме своя избор. Ако той приема възможностите предложените от "Девятките", тогава влизат в сила законите на Вселената и правото на клиента се освобождава. Той трябва да приеме плодовете на всичко това, което се е случило с него в миналото.

Ако човек се откаже от контрола си над всички обстоятелства, той дава сигнал на други хора и те почват да контролират положението. Тук се крие опасността да се загуби личната свобода и да се позволи на други да манипулират съдбата ви. Вие няма да можете да избягате от последствията на отказа си за избор: в края на краищата, и отказ за избор - също избор. Каквото и да пращате във вселената -то ще се върне при вас. И това не винаги приема приятна форма.

Не може да бъде започнат нов цикъл, ако не се освободите от стария. За да се възвърне контрола над ситуацията и освобождаването на енергия от предишния цикъл, ние трябва да разберем, че промяната е неизбежна. Трябва да знаем, кога е необходимо да завършим ситуацията, кога трябва да я оставим и започнем всичко от нова страница. Големите и малките комбинации в голяма степен ни помагат във това.


Върнете се в началото Go down
http://tarot-manija.bulgarianforum.net
viatar
Участник
Участник
avatar

Брой мнения : 203
Join date : 05.11.2010

ПисанеЗаглавие: Re: Първоначални теоретични знания    Пон Яну 17 2011, 17:43

Браво Джема , предлагаш много полезна информация !
Забелязвам че форума търпи козметични промени , и това ми харесва. мерси
Върнете се в началото Go down
Admin
Администратор
Администратор
avatar

Female Scorpio Брой мнения : 1955
Join date : 09.09.2010

ПисанеЗаглавие: Re: Първоначални теоретични знания    Пон Яну 17 2011, 22:29

Езотерични карти на времето и комбинации.

Четири аса са картите на сезона, когато те се появяват в келтски кръст в позиции 5,6,7,8,9 означават определен период от време, който е много важен в подредбата.
Появяването на картите на СЕЗОНА е фактор на времето от първостепенно значение.
Освен това, ако имате някаква комбинация от малки или големи Аркани, в някои от горе приведените позиции + позиция 10, Асото ги унищожава , ако то попада в едната от тези позиции в същата подредба.
Въпреки това, дори и с помощта на Acото комбинациите все още не губят значението си, ако те са в следните позиции:

Карта 1 + 2

Карта 2 + 3

Карта 3 + 4

Дори, ако решавате да не взимате Асото под внимание, като фактор на СЕЗОНА, не забравяйте, че той анулирва Комбинациите, които се появяват в позициите от 5-9. Въпреки това, имате пълното право да тълкувате комбинацията като такава, ако тя попадне в позиции от 1-4.

Ако решите да използвате Acо като карта на сезона, а вие имате в позиции от 5-9 два или повече аса, се прилагат следните правила:
1. Само един от аса се тълкува като карта на сезона.

2. Карта на сезона винаги е първото ACО, които попада в позиции от 5-9.

3. Всяко Acо, което попада в позиции от 5-9 след първото АСО трябва да се разглежда като нормална карта.

В проучването на карти на сезон, не забравяйте, че в този случай фактора на времето зависи до голяма степен от позицията на клиента.

Когато в подредбата се разглежда време, трябва да се помни, че имате работа с езотерични понятия на времето: времето в абстрактно значение не може да съвпадне с вашето лично чувство за време. То може да се съкращава или да се разтяга според вибрационната енергия окръжаваща клиента.

Човекът сам определя времето си. Свръхсъзнанието точно отбелязва кармичната съдба на отделния човек. Първичното му действие се проявява в това, че на Земята се появява нов човек. Само когато душата се затваря във тялото и възможностите на Свърхсъзнанието е ограничени, то променя първоначалния баланс на времето.

Ако комбинацията указва на някакъв период от време, тя може и да не означава, обичайният брой на дните. Клиентът може да получи импулс и първото указание ще бъде заключено в Големия Аркан. Реализация на сбитие вече съществува в неговият произход, поради това, разглеждайки определен период от време, трябва да го разглеждате като едно цяло, което има начало, среда и край. Ние всички сме склонни да предполагаме, че резултатите на импулса е всъщност самото началото, а в същото време, събитието вече се развва с пълен ход, преди ни да го осъзнаем.


Върнете се в началото Go down
http://tarot-manija.bulgarianforum.net
Admin
Администратор
Администратор
avatar

Female Scorpio Брой мнения : 1955
Join date : 09.09.2010

ПисанеЗаглавие: Re: Първоначални теоретични знания    Вто Яну 18 2011, 00:20

Урок по задаване на правилни въпроси

Как да задам един правилен въпрос ? Какво би могло да бъде по-просто от това -ще отговори мнозина.
1) Първото нещо, което трябва да се знае и разбере, въпросът трябва да узрее. Именно да узрее, като плодовете зреят само в преносен смисъл, защото:

• В процеса на съзряване, въпросът може да изчезне като ненужен, и следователно защо изобщо трябва да се тревожат по-висшите сили.

• Това дава възможност на човека той сам да проанализира ситуацията, връщайки се към корените й и сам да намери отговор, което ще му позволи да придобиете личен безценен опит.

• Забелязано е, че един зрял въпрос се ражда лесно и без принуда. Тоест не ви трябва много време да го обмисляте, той сам се формулира красиво и ясно.

2) Второто, дори ако смятате, че въпросът е узрял, не бързайте да го задавате. Помислете отново, може да сте в състояние да се справите с това сами. Колко е хубаво да се чувствате като победител над, преди това привидна, безнадеждност.

3) Въпросът трябва да бъде ясен:
Като пример за най неразбираем въпрос в света :sm38.gif: който често задават хората за пръв път е: "И какво ме очаква в бъдеще?". Да, бедният гледач много години подред без прекъсване ще пророкува всички събития в живота на клиента, и как ще стане това
Колкото по-широк засегнатия проблем, толкова по-повърхностно, ще ви го опишат. В тази ситуация, това, което наистина ви интересува, Гледачът може просто да пропусне като ирелевантно.

4) Подчертавайте основното:
Често хората си мислят, че искат това, това, и това и само при такива условия, и нищо друго. В действителност, това са глупости. Човекът е така устроен, че има САМО ЕДНО желание в даден момент. И това желание най-често може да се опише с няколко прости думи.
Вие със сигурност можете да попитате нещо от сорта : "Кога ще дойде принц на бял Мерцедес и ме закара на вилата си в Монако, където ще се грижи за мен до края на дните ми?" На този въпрос отговорът е "никога". Защото във него твърде много несъществени детайли.
Един пример за правилното формулиране на въпроса: "Как мога да намеря човек, с когото мога да живея щастливо до края на дните ми?"

5) въпросът трябва да бъде кратък.

И още нещо:
"Необходимо е да умеете правилно да формулирате въпроса си. Това е половината от работата. А втората половина - способността да се чуе отговора ...
Човек състои изцяло от въпроси, а живота и света - от отговорите на тези въпроси. Определете последователността на интересиращите вас въпроси, като започнете с най-важните. Тогава се настройте да приемете отговора. Те са навсякъде - във всяка една случка и във всяко едно нещо."
(Борис Акунин)


Върнете се в началото Go down
http://tarot-manija.bulgarianforum.net
Admin
Администратор
Администратор
avatar

Female Scorpio Брой мнения : 1955
Join date : 09.09.2010

ПисанеЗаглавие: Re: Първоначални теоретични знания    Вто Яну 18 2011, 10:51

Как може да се избегне програмиране при работата с Таро?

Когато работим с Таро ние често издаваме желаното за действително. Най-често това се отразява в подредбите на взаимоотношенията. Например, момичето се опасява, че ще я напуснат, и картите могат точно това да й го покажат. Или едно момиче мечтае за голяма любов,прави си илюзии и картите просто показват нейното желание, но в действителност нещата са по-различни - и тя се разочарова от Таро.
Ето защо е много важно да се научите да се настроите на канала за информация, да се абстрахирате от ситуацията, и да започнете да развивате интуицията и ясновидство.
Не случайно във всички методи е записано, че при работата с картите Таро, както и със други практики, трябва да се научим да установяваме тишина във себе си, особено спокойствие на разума. В Интернета има много упражнения за релаксация.
Цялата информация се намира във по-високи нива, над нашето подсъзнание. И за да се постигне това ниво, трябва да премахнм всичката ненужна информация от нашето подсъзнание , че е да се промени образът на мисленето. Трябва да се научим да изтриваме старите отрицателни спомени, навици и страхове.
След като се научите да създавате празнота във себе си, или да представяте себе си, като една бяла топка, значи сте успяли да спрете потока от мисли и желания.

Върнете се в началото Go down
http://tarot-manija.bulgarianforum.net
lindaLI
Почетен ветеран
Почетен ветеран
avatar

Female Брой мнения : 6906
Join date : 20.07.2012
Местожителство : Пловдив

ПисанеЗаглавие: Re: Първоначални теоретични знания    Пон Сеп 10 2012, 11:25

Момичета- здравейте и в тази тема.

Имам въпрос- до сега разбрах, че препратките на обикновенни карти към Таро са- мечовете са пиките, спатиите са жезлите, карите са пентаклите, купите са чашите.

Искам да попитам Валето- Рицар или Паж е?

Каква карта се явява Пажът? Някаква междинна? На коя карта в обикновената колода е равна?

_________________
Нептуниака
Върнете се в началото Go down
http://lindali-tarot.blogspot.com
Shopkata
Модератор
Модератор
avatar

Female Pisces Брой мнения : 1200
Join date : 13.10.2010
Age : 55
Местожителство : London

ПисанеЗаглавие: Re: Първоначални теоретични знания    Пон Сеп 10 2012, 12:27

Паж
Върнете се в началото Go down
http://www.tarotanalyses.info/
lindaLI
Почетен ветеран
Почетен ветеран
avatar

Female Брой мнения : 6906
Join date : 20.07.2012
Местожителство : Пловдив

ПисанеЗаглавие: Re: Първоначални теоретични знания    Пон Сеп 10 2012, 13:08

Валето е Паж, Дамата е кралицата, Попа е краля...ами Рицаря какъв еквивален има тогава?

_________________
Нептуниака
Върнете се в началото Go down
http://lindali-tarot.blogspot.com
Shopkata
Модератор
Модератор
avatar

Female Pisces Брой мнения : 1200
Join date : 13.10.2010
Age : 55
Местожителство : London

ПисанеЗаглавие: Re: Първоначални теоретични знания    Пон Сеп 10 2012, 13:20

И няма. Тя е 13 карта.
Върнете се в началото Go down
http://www.tarotanalyses.info/
jeni27
Редовен участник
Редовен участник


Female Брой мнения : 282
Join date : 06.08.2012

ПисанеЗаглавие: Re: Първоначални теоретични знания    Сря Сеп 26 2012, 17:33

Момичета не знам дали е за тук въпросът, но ще си го задам? Има ли подредби в които да се използват само малки или само големи Аркани. В смисъл, че сега си ги правя и съм почти готова с големите, но ще ми отнеме време за малките. Има ли някаква възможност да ползвам тях и да се уча докато правя малките?
Върнете се в началото Go down
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Първоначални теоретични знания    

Върнете се в началото Go down
 
Първоначални теоретични знания
Върнете се в началото 
Страница 1 от 3Иди на страница : 1, 2, 3  Next

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Таромания  :: Врати към необятното :: Таро :: Таро-теория :: За начинаещи-
Идете на: