Таромания


Таромания- форум за занимания с Таро, Ленорман, Руни, Астрология
 
ИндексPortalВъпроси/ОтговориТърсенеРегистрирайте сеВход

Share | 
 

 Циклични карти

Go down 
АвторСъобщение
Admin
Администратор
Администратор
avatar

Female Scorpio Брой мнения : 1955
Join date : 09.09.2010

ПисанеЗаглавие: Циклични карти   Чет Фев 16 2012, 13:50

Цикличните карти


"Явлението, като промени в живота ни, също така и останалите процеси, с големи подробности се осветляват от Таро. В Големите Аркани присътства логически свързана верига , описваща последователно събитията , които заедно съставляват така наречения цикъл. По време на този цикъл се случват не просто промени, а преоценка на ценостите. Тя може да бъде глобална, лична или духовна. Това ще определи мащаба на промяната. Цикълът може да започне на темата "Искам да променя имиджа си", а може да бъде на тема "как да живеем в този свят." Всеки път, независимо от съответната преоценка, във вътрешния и външния свят на човека започва серия от процеси, които описват пет карти от Големите Аркани. При това , втората карта от редицата може да се появи, може и да не се появи, това зависи от така нареченото "желание" на клиента.

Ето и самата редица на цикличните карти

Отшелникът (IX) - Обесеният (XII) -Смърт (XIII) - Кулата (XVI) - Възраждането (XX)

Всяка карта - един етап по пътя на промяна. Понякога ние забелязваме тези етапи, те са разтегнати и са очевидни, понякога целият цикъл преминава като "обща маса", и ни е трудно да отбележиме един процес. Но така или иначе тези карти преминават в нашето съзнание, оставяйки следа. Да знаеш за цикличността, не е само интересно, но също така е важно, защото по този начин ние сме подготвени и можем по-леко да преминем етапа на промените."

(Фрея)
Преведено от Джема


Последната промяна е направена от Джема на Пет Фев 17 2012, 11:10; мнението е било променяно общо 3 пъти
Върнете се в началото Go down
http://tarot-manija.bulgarianforum.net
Admin
Администратор
Администратор
avatar

Female Scorpio Брой мнения : 1955
Join date : 09.09.2010

ПисанеЗаглавие: Циклични карти   Чет Фев 16 2012, 14:08

Циклична карта ОТШЕЛНИКЪТ
Ето, живеем си жвеем и много често нищо не ни се случва ... Но идва време, когато неочаквано през главата ни минава една мисъл, втората - и ....почваме да се замисляме: "Не мога ли аз сега нещо да променя:

Отношението си към живота като цяло
Отношението си към нещо специфично (към себе си, прическата си...)

Или да променя:
грима си, начина за обличане, автомобила, или
да изкарам шофьорска книжка, или да сменя колата си за кон,
Религията (да стана атеист, будист, хиндуист, сектант)
Професията (посоката, позицията, статуса, )
Партньора (ориентация, да стана многоженец, или да имам харем от млади мъже, или да се стерилизирам, да стана родител, да се затворя в манастира)

Това не са само мисли.

Това е - отшелникът чука на вратата ви. Тук не става въпрос да му отворите вратата или не. Той е вече на вратата ви, казва ви: "Здравей" и пие чая си с вас в кухнята ви . И повярвайте ми - той е много любезен, той си събул обувките, поклонил се до земята, после ще измие чашата след себе си , ще ви разкаже много истории, ще бъде много тих, нежен, но ... натрапничав и няма да си отидете докато ...

Задачата на отшелника

Той ви показва алтернативи на вашите запитвания за промени. Той идва да ви отговори на въпроси, които задава душата ви на Вселената и ви показва варианти, как да промените живота си. Вашата задача - да седнете с пуканки в партера и да наблюдавате. Отшелникът е режисьор,който моделира и показва филма на бъдещето ви. Всичко, което трябва да направите - да не му обръщате гърба си! И след като осъзнаете, че сте готови за промяна, осъзнаете, че старият свят за вас е остарял - отшелникът учтиво ще се поклони, ще обуе обувките си и ще ви каже довиждане, тихо ще си тръгне, правейки място на смъртта ...

Обобщение

Основното нещо, което трябва да разберете - идват промени. Малки или големи, важни или незначителни в рамките на целия живот, но те ​​със сигурност ще дойдат. Първо започвате да получавате информация от филми, телевизия, книги, на улицата, в разговори, в знаците, в сънищата. Отшелникът винаги ще намери вашия филтър, чрез който ще ви даде алтернатива. Вашата задача да не му пречите, а да помогнете на него и себе си, защото с помоща му почвате да осъзнавате старостта и немоща на вашия свят, в определения аспект на живота ви. Отшелникът нищо не иска от вас, този етап е най-спокойния от жизнения ви цикъл. Просто гледайте. Скоро трябва да "умрете" ...

Бъдещето на отшелника

Отшелникът има само две посоки.

Първата - плавен преход към смъртта. Тази посока правилна, удобна и логична.

Втората е - отшелник обърнат, съпротива на правия отшелник, когато обръщате гърба на очевидната необходимост за промени.
Човекът се плаши от промените и започва преднамерено да не обръща внимание на важното от живота си,почва да мисли за нещо незначително и да убеждава себе си че стария свят не е толкова стар, че любимото блато - е любимо, въпреки че е блато ... И отшелникът се обръща, или ... се превръща в обесения ... След обесения така или иначе идва смъртта, така че вие трябва да решите как ще преминете този етап- комфортно Отшелник-Смърт или болезнено Отшелник-Обесеният-Смърт.


(Фрея)
Преведено от Джема


Последната промяна е направена от Джема на Пет Фев 17 2012, 14:35; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото Go down
http://tarot-manija.bulgarianforum.net
Admin
Администратор
Администратор
avatar

Female Scorpio Брой мнения : 1955
Join date : 09.09.2010

ПисанеЗаглавие: Re: Циклични карти   Пет Фев 17 2012, 12:58

Циклична карта ОБЕСЕНИЯТОбесеният не е задължителен, но е възможен етап на пътя към промените. Той е "наемник", който идва да свърши "мръсната работа". Което не сте искали да разберете и да приемете, ще се разбере и ще се приеме с помоща на ОБЕСЕНИЯТ.
Обесеният е най-кратката, най-бързата и най-неприятната карта на цикъла. Няма значение на какво влияе той, на вътрешния свят на човека или на събитието винаги е една и съща история-ще изпитвате страх, негодуване и евентуално гняв. И всичко това ще се случи по една причина-на времето не сте били достатъчно мъдри, макар, че сте имали достатъчно време всичко да асимилирате.
В здравния аспект обесения означава- висока температура, треска, спазми, нервен тик, понякога нараняване.
В частния аспект означава болница, принудително лечение, когато не сте поискали "доброволно" да оздравеете, сега ще се наложи да оздравявате "насилно".

Обобщение
Вече казах, че обесеният е един "наемник". Той идва при поискване на клиента, при неговото силно "желание". Обесеният създава редица или една ситуация с една цел, ние трябва нещо да разберем. Обикновено това, което се случва, се случва на територията, която се нуждае от някаква преоценка. А информацията е мног нагледна, тоест лесно не се пропуска. След такава ситуация ние си мислим: "какво е било това?", "защо се е случило точно така?", а след това:" Какъв съм идиот, нали са ме предупреждавали и знаците съм видял...". И тогава идва осъзнанието: "Това трябва да се промени, и сега със сигурност". По-малко съзнателна опция изглежда така: "Аз предполагам, че никога няма да ..." или "От този ден ще започна ...". Ако сме разбрали всичко правилно, Обесеният ехидно ще ни се ухили и ще си замине, . Ако ли не, тогава можем да попаднеме в още една ситуация, по силна от предишната, но със същото значение. Обесения може да чука по черния ни дроб, далака, костния мозък, избирайки такъв филтър, през който ние най добре можем да разберем това, което трябва да разберем. Ако ние най добре научаваме уроците през тялото си-ще чука по здравето, ако през финансите-ще имаме загуби, ако през отношения и чувства ще чука по тях. Така или иначе, Обесеният е суров, безкомпромисен, понякога дори жесток. Но понякога и по този начин ние не разбираме и тогава...

Обесеният обърнат
Много хора тръгват с виртуалните си рога напред, дори много страдали и много изгубили все пак не се съгласяват да приемат алтернативно решение на проблема. И тогава на лицето е съпротива на Обесеният. В действителност- това, обикновено, е едно засилване на въздействието. То е болезнено и страшно и случайо можеш да умреш, но в наше време, особено в начина на мислене- с майчиното мляко ние се захранваме със страданието и готовността за трудности. И по тази причина много хора, доброволно се "обесват" и прибивават в това състояние със години, въпреки на законите на природата и духа. Страдат и си чукат главата отново и отново без да се замислят.

Така или иначе от прекият или обърнатият ОБЕСЕН ние се движиме към СМЪРТТА.


Върнете се в началото Go down
http://tarot-manija.bulgarianforum.net
Admin
Администратор
Администратор
avatar

Female Scorpio Брой мнения : 1955
Join date : 09.09.2010

ПисанеЗаглавие: Re: Циклични карти   Пет Фев 24 2012, 14:55

Циклична карта СМЪРТТАВ нашето съзнание думата "смърт" обикновено рисува негативни картини. В Таро "Смъртта" има много по-широко значение от общоприетото понятие. Мнозина, когато срещат картата "смърт" в подредбите си, се плашат и мислят, че става въпрос за физическата смърт. Но това не винаги така, въпреки, че Смъртта може да говори за възможността на физически край, но основната идея на картата "Смърт" е трансформация, преход от едно състояние в друго. Същността на самата смърт е, че нещо старо умира и прави място на нещо ново, което се подготвя да се роди.

Физиологичната смърт, смъртта на човешкото тяло, също е един цикъл. Ако разгледаме подготовката за нея, самата смърт и това, което (по всичките езотерични канони) следва, човекът преживява циклична промяна, която се движи по същите стъпки (Отшелникът, (Обесеният), Смъртта, Кулата, Възраждането). Всички други цикли са тънки и се явяват като една репетиция за основния преход от единия живот във друг.
И от това, как ще се научим да преминаваме циклите докато живеем, зависи преминаването ни , дали това ще бъде болезнено и страшно или ще бъде съзнателно и спокойно. Смъртта говори за тази точка, когато животът напуска тялото ни, когато ние осъзнаваме, че е дошло време да кажем сбогом и сме готови да напуснем този живот. И тук идва реално, истинско без никакви условия осъзнаване, че старият свят си отива. Ние се съгласяваме с това и вече не спорим, не протестуваме, а само тъгуваме, скърбим и оплакваме ненужни връзки, стари ситуации, представи и стереотипи. комуникация, старите представи и стереотипи. Понякога смъртта може да се възприема с радост и благодарност, тихо. Но повечето хора скърбят , дори и ако оплакват старата си къща. Основната цел на смъртта - да можем да кажем сбогом. Това е тъжен и красив ритуал. Картата на смъртта ни казва, че трябва да умрем-в някои отношения. И когато човек се съгласява с исканията й, смъртта си отива, давайки място на кулата. Смъртта създава всички условия за това. Тя забавя поредица от събития, тя създава в тази ситуация, ако не във всички области на живота ни вакуум. Човекът започва да се страхуват, че нищо няма да се случи. Внезапно телефонът спира да звъни, намалява работа, изгубват се приятели и ние започваме да разбираме, че не съществуваме, нас просто ни няма, не сме във течението. Смъртта не ни позволява да запълваме създала се тишина с дейност и динамика. Отшелникът е бил по-лоялен, той е създавал тишината отвътре, докато смъртта я създава и извън.

Бъдещето на смъртта е очевидно - Кулата. Но понякога ние започваме да й се съпротивляваме. И тя се обръща. Но това само води до факта, че смъртта усилва хватката си и отсича последните възможности за проявяване на активност. Да се борим с смъртта е безмислено, а по-някога и опасно, и в края на краищата какво искаме да задържим-мъртвило, леш? Смъртта ще присътства в живота ни толкова колкото трябва, за да си свърши работата си и само нашата издръжливост и мъдрост ще определи периода.
Върнете се в началото Go down
http://tarot-manija.bulgarianforum.net
Admin
Администратор
Администратор
avatar

Female Scorpio Брой мнения : 1955
Join date : 09.09.2010

ПисанеЗаглавие: Re: Циклични карти   Съб Фев 25 2012, 12:01

Циклична карта КУЛАТА


Кулата - е най-последния стадий на цикъла, който може да се нариче "негативен." Разбира се, това е субективно. Защото, ако сте разбрали, кулата, както и всички предишни карти на цикъла, не прави нищо "лошо", тя извършва действия, тя е лоялна към хората. И ако я разберем, тя ще престане да бъде враг, тя се превръща в приятел.

Основната идея на Кулата е да се разруши това, което е умряло при появяването на Смъртта. Кулата е чистачка, боклукчия. Идвайки в ситуацията тя почиства мястото, като премахва от живота ви старото, за да направи място на нещо ново. Тя илюстрира закона на Вселената - за да дойде нещо ново - старото трябва да си отиде.

В цикъла на Кулата ние си вадиме зъб или той сам си пада, почистваме жилището и хвърляме не една торба с боклук, освобождаваме рафтове на гардеробите за да сложиме върху тях нови неща. Само по този начин, само чрез почистване на пространството можем да получиме в бъдеще нещо ново, нещо по-свежо. Ако гардероба ни е претрупан ние не можем да го запълним с нови дрехи, те ще се смачкат или ще се скъсат. Ако нашия личен живот препълнен с партньори или с единият , но "остарял" партньор, в него не може да дойде нещо ново. Необходимо е да се направи място. Следователно,на желаещи да се "преселят" от една връзка във друга - кулата имказва:"нищо няма да стане, първо освободи мястото ...!".

Кулата често действа помпезно, създавайки едно или серия от събития, които ви показват вълнуващ филм, в който вас ви напуска това, на което "вчера" сте казали "довиждане" във цикъла на "смъртта". И сега твърде късно да скимтите и да се опитвате да задържите старото, Кулата така или иначе ще го разруши. Но степента на вашата съпротива ще създаде същата степен на усилване на ефектите. При "кулата" съществува единствено правилна тактика - трябва да се отпуснете и да позволитем на Кулата тя да се случи. Можете нервно да пушите, можете да раздавате автографи на памет, можете дори да си запушите ушите и затворите очите - правете каквото си пожелаете, само не й пречете. Важно е да се помни -кулата никога не разрушава това, от което вие имате нужда. Когато тя идва - знайте -тя ще докосне само това, което отдавна е умряло и се разлага, дори ако имате напълно различно мнение ...

Кажете й благодаря! И пригответе се за следващия миг, да отиде на "пазаруване". След малко и навсякъде около вас ще летят пеперуди и птици на нови възможности и ще ви бъде даден стол с надпис "Главен мениджър на кастинга на една нова реалност"!


Върнете се в началото Go down
http://tarot-manija.bulgarianforum.net
Admin
Администратор
Администратор
avatar

Female Scorpio Брой мнения : 1955
Join date : 09.09.2010

ПисанеЗаглавие: Re: Циклични карти   Съб Фев 25 2012, 17:53

Циклична карта ВЪЗРАЖДАНЕТОВъзраждането говори само за себе си. Картата радва не само с своето предложение за възраждане като феникс, но също така дава възможност да се направи това творчески! След изпитание и лишаване в предишните етапи от жизнения цикъл Възраждането носи светлина и облекчение. Всичко е свършено! Сега, на това място, което наскоро освободи Кулата, започват да се слитат птички на нови възможности!

Човекът е така конституиран, че той е свикнал да страда и да се мъчи. И когато след дълъг период от страх и болка, му се предлага да започне "нов живот", той често не вярва. А трябва да повярва, защото Възраждането - Големия Аркан, егрегрът и няма да чака. Възраждането е един период от време. Тази карта ви дава време, за да изберете от потока на възможностите, тези, които ви изглеждат интересни и достойни вас. През периода на тази карта се стичат към нас хора, неща, знания, работи, жилища - всичко за което е ставал въпроса в цикъла, всичко от което бяхте освободени наскоро. И това е много отговорно! В края на краищата, ако пропуснете "Възраждането" или не го забележите от страх - енергията ще се запълни сама. Но с какво ще се запълни - въпрос. Защото в живота ви може да се появи първият срещнат, но може да се подходи към този въпрос по-внимателно, по- сериозно и тогава ще можете да вървите към следващия етап от живота си ръка за ръка със достойния вас човек.

Единственото нещо, което може да се направи в цикъла на Възраждането е да се огледа и да се избира. Това е едно много интересно и вълнуващо занятие, ако ние го разбираме правилно. След известно време "Възраждането" ще свърши. След като изберете възможностите, вашата енергия ще бъде запълнена. И ще започне нова фаза на натрупване на опит. И в бъдеще по тази тема, ще започне нов цикъл, повтаряйки всичките четири (пет) процеса. От това колко съзнателно сте подходили към Възраждането, ще зависи колко радостно и приятно ще бъде преминаването ви от единия цикъл към другия. Но в действителност често се случва, че човек запълва пространството си немарливо, се суети и се съмнява в себе си.

Важно е да запомните, че всички възможности, които идват при Вас в цикъла на Възраждането са ваши. Всички те съответстват на вашите сили и таланти. Тази карта илюстрира закона на Вселената - "Всичко идва чрез вяра." Така че не се страхувайте и не се съмнявайте в потенциала си, всичко зависи от вас, кого ще хванете едно канарче или птицата на щастието.
Върнете се в началото Go down
http://tarot-manija.bulgarianforum.net
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Циклични карти   

Върнете се в началото Go down
 
Циклични карти
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
Таромания  :: Врати към необятното :: Таро :: Таро-теория :: За начинаещи-
Идете на: