Таромания


Таромания- форум за занимания с Таро, Ленорман, Руни, Астрология
 
ИндексPortalВъпроси/ОтговориТърсенеРегистрирайте сеВход

Share | 
 

 Как номерата и боята влияят в Таро ?

Go down 
АвторСъобщение
dgakova
Почетен ветеран
Почетен ветеран


Female Брой мнения : 1515
Join date : 23.10.2012
Местожителство : Благоевград

ПисанеЗаглавие: Как номерата и боята влияят в Таро ?   Пон Авг 26 2013, 11:13

Дами, все повече се опитвам да разбера общото между картите на първа, втора, трета и т.н позиция. Естествено че имат разлики но все нещо ги обединява.

Например в много от темите се казва че 8 Пентакли и 3 Пентакли са хубави карти за любов. Да ама практиката ми показва друго. При тях е едно яко бачкане, и докато при 3 Пентакли се вижда наградата за труда, то за 8 Пентакли не се вижда. Опитвам се да разбера и 3 Жезли заедно с 3 Пентакли, както и 3 Меча и 3 Чаши ... какво означават те на тези позиции? Защо точно на тези позиции, какво е общото между тях и как боята влияе на числото?
Затова се обърнах към нумерологията.

[You must be registered and logged in to see this link.]


Дайте да изясним тези позиции и бои за да се улесним в гадаенето. За мен всички карти са загадка и все някъде трябва да има ключ за бараката!
Върнете се в началото Go down
dgakova
Почетен ветеран
Почетен ветеран


Female Брой мнения : 1515
Join date : 23.10.2012
Местожителство : Благоевград

ПисанеЗаглавие: Re: Как номерата и боята влияят в Таро ?   Пон Сеп 16 2013, 14:43

4 НУМЕРОЛОГИЧНИ НАЧИНА ЗА ТЪЛКУВАНЕ С ГОЛЕМИТЕ АРКАНИ НА КАРТИТЕ "ТАРО"


[You must be registered and logged in to see this link.]
Върнете се в началото Go down
dgakova
Почетен ветеран
Почетен ветеран


Female Брой мнения : 1515
Join date : 23.10.2012
Местожителство : Благоевград

ПисанеЗаглавие: Re: Как номерата и боята влияят в Таро ?   Чет Сеп 19 2013, 12:57

Фрог написа:
Обикновено на тези малките двойки, тройки действията не са им присъщи - чашите погледни колко са статични, те отразяват според мен по-скоро мъъъничка емоция от типа на "виж как ме гледа този".
Върнете се в началото Go down
lindaLI
Почетен ветеран
Почетен ветеран
avatar

Female Брой мнения : 6906
Join date : 20.07.2012
Местожителство : Пловдив

ПисанеЗаглавие: Re: Как номерата и боята влияят в Таро ?   Пон Сеп 23 2013, 14:33

3 пентакли ми е една от любимите карти в Таро- почти не мога да я видя в негативно проявление...единствено тогава, когато намеква от време навреме и в комбинация с други карти за намесата на разни хора във взаимоотношенията.

А 3 меча...преди все като я видех си казвах- о, не! Но си дадох сметка, че ми излиза тогава, когато много съм ревнувала, а наскоро ми се показа за ситуация на моментално химикофизическо привличане. Също едно от значенията й е ЛИПСА на чувства, пристрастност и каквато и да е емоция (предполагам така действа в обърнато положение)

3 чаши също е карта с 2 лица- при мен се проявява повече негативно. Пиянстване, приказки и клюки зад гърба, интриги, изневери.  В позитивното си значение идва като тържество.

за 3 жезли е това..

[quote="линда"
В момента в живота ми се мотаят повече мъже. Имам един, който си обичам от преди и 2ма, които са на дневен ред и все се чудя с кой от тях какво ще стане. И за тези двамата новите като си гледам- задължително 3 жезли ще изскочат в подредбата на всеки от тях. Не знам какво ми се показва- че всеки от тях е потенциален мой избор или че гледам с перспектива...или че това са перспективни възможности, които обмислям.

Изобщо жезлите са карти в които липсва категоричност - има много борба и себеотстояване...но липса на стабилност. За това за начало на едни стабилни отношения или каквото и да е стабилно посочвам 3 п. С 3 ж...малко ми е комси- комса всичко...][/quote]
Върнете се в началото Go down
http://lindali-tarot.blogspot.com
Вера
Редовен участник
Редовен участник
avatar

Female Sagittarius Брой мнения : 387
Join date : 10.09.2013
Age : 32
Местожителство : Пловдив

ПисанеЗаглавие: Re: Как номерата и боята влияят в Таро ?   Пон Сеп 23 2013, 16:43

Мисля, че помага да се мисли за числата като съответствие на номерата в голямата аркана.
Примерно Асата отговарят на Магът - потенциал за нещо, имаш чаша, меч, жезъл, пентакъл, но какво ще направиш с тях зависи единствено и само от теб.
Двойките се свързват с Върховната жрица - те са баланс, но и противопоставяне, полярност, а също и статичност.
Тройките отговарят на Императрицата - творчество, проявление, нещо ново се ражда за живот.

3 пентакли и на мен ми е много любима, защото обикновено показва някакъв талант или умение, които излизат наяве, околните го оценяват.
3 чаши е празненство, приятелско събиране, празнуване, но аз гледам с обърнати карти и когато е обърната показва и лошата страна на това - клюки и интриги, змийско гнездо от жени, които уж са ти приятелки, и в смисъл на трима са много, когато се чувстваш излишен, все едно светиш на други двама.
3 мечове по принцип не е чак толкова лоша, ако я погледнем като продължение на 2 мечове. Някакъв конфликт, противопоставяне е продължил дълго, но с тройката картите са свалени на масата, слага се край и двете страни могат да си отдъхнат. Без облекчението на тройката не може да се продължи напред, а се въртим в омагьосания кръг на това да се преструваме, че нещата са наред, когато те изобщо не са и това ни изяжда отвътре.
3 жезли е карта на плановете, идеите, които са започнати вече и търсим реализацията им. Някакъв импулс/вдъхновение (Асо жезли) е дошъл на бял свят, ние сме действали и сега започваме да берем плодовете. Обърната съответно - започнали сме нещо без особена идея защо или пък не виждаме смисъл от него.
Върнете се в началото Go down
http://78stories.wordpress.com/
dgakova
Почетен ветеран
Почетен ветеран


Female Брой мнения : 1515
Join date : 23.10.2012
Местожителство : Благоевград

ПисанеЗаглавие: Re: Как номерата и боята влияят в Таро ?   Пон Сеп 30 2013, 11:49

Инфо от Блога на Вера за Петиците и как боята влияе на тях:

[You must be registered and logged in to see this link.]Човек с число 1:
Смел, уверен в силите си, активен и енергичен, умеещ добре да изкарва и харчи пари. Натура – по-скоро добър изпълнител, отколкото творец. Противопоказно е участие в рисковани мероприятия и да се занимава с бизнес.
Характер: Индивидуалист, реалист, активен, импулсивен, свободолюбив, склонен към налагане на своето мнение, екстраверт

Човек с число 2:
Неуверени в своите възможности, емоционално неспокойни. Целесъобразна е работа в колектив с приятели или роднини. Характер. Уравновесен и, едновременно с това, пасивен, много податлив на външно влияние. Лесно попада под зависимост, нуждае се от любов.

Човек с число 3:
Склонност към занимания с наука, изкуство, спорт. Има голяма вероятност да постигне слава и успех, ако е последователен и разсъдлив в действията си. На тройката са присъщи независимост, откритост и комуникативност, влечение към обществото и развлеченията, творчески и инициативен подход към всяко нещо. Действията му като правило са спонтанни.

Човек с число 4:
Област на интереси - наука, техника, производство. Отличителни черти – надежност, стабилност, добросъвестност. Намира изход от създала се сложна ситуация, даже в екстремални условия. Основна черта на четворката е стабилността. Това е консерватор, привикнал надълго да обмисля всяка своя крачка. Много педантичен и дисциплиниран, предпочита да живее “по правилата”.

Човек с число 5:
Философ, ценящ преди всичко независимостта и духовната свобода. Влечение към пътешествия и приключения, авантюрист. Има нелоши резултати при съвместния труд. Това е независим човек, много динамичен, склонен отначало да направи нещо, а след това да помисли.

Човек с число 6:
Предразположеност към голям ръст в кариерата - чиновник от висок ранг или политик. Честен, енергичен, последователен. Творческа, емоционална, романтична и мечтателна натура. Като правило, нерешителен човек, идеалист

Човек с число 7:
Талантлив в искуството, науката, религиозната дейност. Лидер. Но успехи във финансовата или търговска дейност са възможни единствено с чужда помощ. Сдържан характер, независим, интересите са съсредоточени основно в духовната сфера. Склонност към самота.

Човек с число 8:
Силен интерес към големите неща с чужда помощ, търсещ единствено голяма изгода. Материалист, лидер, инициативен и много амбициозен. Много енергичен, самостоятелен, добър организатор, винаги се стреми да държи нещата в свои ръце.

Човек с число 9:
Предан е на високата цел. Необходимо е да се предпазва от егоизъм, самоувереност, дребнавост и алчност. Идеалист и мечтател; раним и неспокоен характер. Богато въображение, оригиналност на мислите и действията. Лошо се приспособява към самостоятелен живот.

Върнете се в началото Go down
БабаВуна
Почетен ветеран
Почетен ветеран
avatar

Female Capricorn Брой мнения : 2344
Join date : 03.09.2014
Age : 37
Местожителство : Чапръчане

ПисанеЗаглавие: Re: Как номерата и боята влияят в Таро ?   Пет Окт 03 2014, 23:12

[You must be registered and logged in to see this image.]

_________________
Professional Scandal Maker Ddg. ! [You must be registered and logged in to see this image.]
Върнете се в началото Go down
Violet
Ветеран
Ветеран
avatar

Female Брой мнения : 1123
Join date : 13.07.2014

ПисанеЗаглавие: Re: Как номерата и боята влияят в Таро ?   Чет Окт 09 2014, 18:53

Опа, ето и малко от мен какво намерих Smile

Всяка карта в колодата на Таро има нумерологична асоциация. Тези цифри се основават на принципите на нумерологията и представляват материален и духовен еволюционен процес, който започна с номер 1 и завършва с номер 9.

Малките Аркани
Асата се асоциират с числото 1, а след това всяка карта е с номер от 2 до 10. Десетките могат да се третират като 10 или като 1 (1 + 0).

Големите Аркани – при тях може да ви се наложи да направите сбор от цифрите, за да създадете подходяща нумерологична асоциация. Например, Колелото на съдбата е под номер 10, правите вашата нумерологична асоциация така 1 + 0 = 1.
Използването Нумерология в Таро
Нумерологията на картите може да бъде използвана за интерпретиране на една карта или на цяло четене. Повечето традиционни интерпретации на Таро картите отчитат нумерологична асоциация. Например, Асо Жезли е за ново начало и решителност, докато 10 Меча е нещо, което ще приключи. В една подредба, нумерологията може да се използва да се открие точната тема за интерпретация, гледайки колко едни и същи числа има. Например, появата на 3 четворки може да индикира сбъдване или проявление на една идея.

Значенията на числата в Таро

Едно
Ново начало, възможности, потенциал, задвижване, идеи, вдъхновение и стремеж. Ранни етапи на развитие.

Две
Баланс, двойственост, на кръстопът или избор, партньорство, асимилация, споделяне, възприемчивост, дипломация, нежно убеждаване, приложение, съгласие и прозрение. Период на изчакване, където няма да има частичен успех. Тя може също така да показва помирение или среща.

Три
Първоначално постигане на целите, растеж, творчество, изобилие, себеизразяване, общуване и приятелства. Групови дейности или ситуации, включващи повече от едно лице. Те могат също така може да посочи закъснение, но с обещание за бъдещ успех.

Четири
Структура, фондация, стабилност, стагнация, проява, практическо приложение, образуване, концентрация, организация и планиране. Тя е резултат на добре изградена основа и правилно прилагане. 4ките показват сбъдването или проявлението на една идея, заедно с фондация, където нещата могат да растат.

Пет
Нестабилност, конфликт, загуба, възможност за промяна, нов цикъл, промяна, разширяване и отдих. Промяна, предизвикателство и колебания. Те също показват, материален просперитет, но духовна бедност, ако не е правилно балансиран.

Шест
Комуникация, решаване на проблеми, сътрудничество, баланс, спокойствие, настройка, хармония, състрадание, социално съзнание, уют, любов, грижа, комфорт и грижа. Показва корекции в мисли, нагласи или условия. Те също представляват способността да надхвърли трудности.

Седем
Отражение, оценка, мотиви, духовност, мъдрост, идеален ред, наблюдение, разследване, медитация, открития и знания. Седмицата представлява вяра - вяра в нещата, които не могат да се видят, но все пак съществуват. Понякога - период на интроспекция или самота.

Осем
Движение, действие, промяна, прераждане, регенерация, преоценка, способности, духовна сила на духа, успех, признаване, изпълнение и постижения. Осемицата е свързана с властта, която извира от вътре и дава възможност за постигнете на това, което някой тръгне да прави. Показват положителна промяна на ума или статус.

Девет
Съзряване и достигането, носейки нещата до заключение, завършване, реализация, безкористност, магнетизъм, идеализъм и дарител на мъдрост или вдъхновение. Деветките означават, че ситуации или събития са пред завършване или току-що са били завършени.

Десет
В края на един цикъл и обновление. 10 също може да стане 1(1 + 0 = 1) и следователно десетките представляват едни и същи неща, като асата, но на по-високо ниво. Десетките показват окончанията на събитието, което скоро ще се превърне в ново начало.

_________________
Show me a sane man and I will cure him for you
Carl Jung
Върнете се в началото Go down
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Как номерата и боята влияят в Таро ?   

Върнете се в началото Go down
 
Как номерата и боята влияят в Таро ?
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
Таромания  :: Врати към необятното :: Таро :: Таро дискусии и философия-
Идете на: