Таромания


Таромания- форум за занимания с Таро, Ленорман, Руни, Астрология
 
ИндексPortalВъпроси/ОтговориТърсенеРегистрирайте сеВход

Share | 
 

 Как да се пречистваме

Go down 
АвторСъобщение
dgakova
Почетен ветеран
Почетен ветеран


Female Брой мнения : 1515
Join date : 23.10.2012
Местожителство : Благоевград

ПисанеЗаглавие: Как да се пречистваме   Чет Окт 17 2013, 01:11

Тук в тази тема, мога да пиша много, но засега само ще пейстна как да почистим чакрите си със свещ:


Един стар йогистки метод за проверка и изчистване на чакрите - със свещ

Взима се обикновена домакинска свещ (в миналото ги режехме на 2 или 3 части, и ги залепвахме на капачки от буркани, за да са къси и да може да се работи с тях спокойно.В седнало положение - може в поза лотос, а може и просто удобно седнал на стол, на земя, на възглавничка - както е удобно.

Свещта се прекарва бавно по продължението на тялото отдолу нагоре. Там, където пламъкът издаде пращящ звук или рязко трепне, вероятно има нужда от почистване. Със свещта се спира поред на всяка чакра, която е показала проблем и се прави движение, сякаш рисуваме малка дъгичка пред съответната чакра - 7 до 9 пъти или докато чувстваме необходимост.

После отново се прави "проверка" на чакрите.Същото може да се направи по двойки - единият "проверява" чакрите на другия, само че от страна на гърба - и после, където забележи проблем, почиства със свещта.
На мен винаги ми е действало доста освежаващо.

Etere_ добави следното:

Най-добре при мен се получава не с продълговати (с тях е неудобно), а с чаени свещи (бели, с аромат ванилия или кокос), в поставка тип ваза - те горят най-безопасно. Изчистването на чакрите става много лесно - Свещта се държи на разстояние около 10 см от всяка чакра, в продължение на 3 до 5 минути. Ритуалът изсветлява и пречиства астралното тяло от отрицателни енергии, затова се използват бели свещи, от възможно най-фин парафин...
Не обръщам внимание дали пращи или изпуска черен дим...
Желателно е свещта да не е много голяма, защото когато изгори фитила, отстрани остава значително количество парафин, който ако не искате да изхвърлите, ще трябва да претопявате и да слагате нов фитил.


Аз използвам за пречистване яйце и восък в два отделни ритуала, които чистят негативни енергии, очи, и восъкът дори изчиства кармични обременявания, но ако се прави често и такива които не са толкова сложни и тежки. Подобрава емоционалното състояние също, а с времето ставаш все по-спокоен. Харесвам восъкът заради бавното му но сигурно действие. А яйцето използвам за бързо премахване на негативна енергия. То като че ли действа по-бързо и по-мощно, но не предотрватява бъдещи натрупвания, докато восъкът много ми харесва в това отношение.
Ще пиша ритуалите по-късно. Сега просто исках да постна за пречистването на чакрите по лесен начин.
Върнете се в началото Go down
dgakova
Почетен ветеран
Почетен ветеран


Female Брой мнения : 1515
Join date : 23.10.2012
Местожителство : Благоевград

ПисанеЗаглавие: Re: Как да се пречистваме   Пет Окт 25 2013, 11:17

Броениците


Замисляли ли сме се, какво всъщност са броениците? Нанизи от определен брой топчета, сфери, елипси, дори и под формата на копчета. Можем да ги видим в ръцете на християни, мюсюлмани, будисти и други.

Използват ги за броене при молитви и мантри, на практика присъстват във всички религии, като се различават само по броя на мънистата.


Така например, в Исляма те са обикновено деветдесет и девет – по броя на срещащите се в Корана айяти /стихове/ написани от Мохаммед чрез Джибрил /архангел Гаврил/ по наставление на Аллах, а в християнството са популярни броеници с тридесет и три зърна – по броя на годините от земния живот на Иисус Христос. При будистите са четни на брой, предимно от дърво. Никъде в историята не се споменава, какво всъщност представляват, нещо целебно или просто религиозен атрибут.


В книгата „Ехо от мълчанието на Пробудения“ пише следното като легенда: “Будисткият проповедник и поет Харибхатта “закичва” Първоучителя Буддха с “гирлянда”, оплетена от легенди за негови предишни рождения, в израз на дълбока почит към спасителното за света проникновение на Пробудения. Заплитайки легенда след легенда, той сякаш притихва в молитвено смирение пред безмерната му духовна мощ. Всяка една от легендите е като зрънце от молитвената броеница на будистки монах, зрънце от природата на Буддха, която доближаваме, увлечени от интригуващата фабула и красивия изказ.


Дали е случайно тогава, че санскритското название на сборниците от легенди за
предишни рождения на Буддха — джатакамала — се приближава по звучене до санскритската дума за молитвена броеница — джапамала.” Фирмата GO GREECE! Дава светлина за броениците като описва следното:
Арис Евангелиос от Нафплион, собственик на единствения музей на броениците в света, се отнася към своята колекция така, както подобава на истинско дете на нацията, измислила думата “демокрация”. Той събира не само гръцките броеници “комболи”. Не.


Сред хилядата експоната от всевъзможни материали – всякакви видове кехлибар, черен и червен корал, слонова и обикновена кост, рог, абанос – ще откриете молитвени нанизи за будисти, хиндуисти, мюсюлмани, християни. Те са създадени между 1700 и 1950 г. Арис и съпругата му започнали да ги колекционират през 1958г., а музеят (http://www.komboloi.gr) се появил в една къща от ХVIII в. в старата част на Нафплион през 1998г.

Католиците си помагат с броеници, за да не забравят колко пъти са казали “Отче наш” и “Аве Мария”, мюсюлманите – за да отбелязват бройката на повтарящите се изречения в прослава на Аллах, а хиндуистите и будистите – когато произнасят мантрите си.


Гърците обаче потракват със своите комболи не от религиозни чувства. Така тушират стреса и негативните си емоции.

Да въртиш броеница не е проста работа. Има поне няколко начина да го правиш, които зависят от собствената ти индивидуалност и от по-обективни фактори. Когато човек се намира навън например, може да трака по-силно със зърната, но когато е в закрито помещение трябва да се съобрази с останалите – и да намали децибелите. Купуването на броеница крие известни рискове. Могат да ви продадат великолепен кехлибар… от пластмаса. В случай, че се съмнявате, поднесете броеницата на пламъка на клечка кибрит.


Пластмасовите зърна ще се разтопят. Кехлибарните ще изгорят. Днес броениците, без да изгубят своето първоначално предназначение, се представят пред нас в ново качество. Според лекарите обикновеното премятане на мънистата позволява на човек да се съсредоточи, да приведе в ред своята нервна система и дори има оздравителен ефект. Нервните окончания на върховете на пръстите непосредствено се съотнасят с мозъчните центрове.


При това върху тях има биологично активни точки, свързани чрез енергетични канали с различни органи. Изследванията показват, че с помощта на броеница може да се преодолеят различни видове заболявания. При премятането на зърната по-добре се възприема различна информация, особено ако тя трябва да се запомни в строга последователност.

Броеницата може да помогне да се извлече заложена в тайниците на паметта ни информация. Ето няколко безценни съвета:

При тегленето с палеца и с показалеца, по този начин се облекчава главоболието, изравнява се затрудненото дишане, стимулират се стомахът и задстомашната жлеза. При работа със средният пръст, се тушира гневът или депресията, подобрява се работата на червата. Пречистват се бъбреците, жлъчката и черният дроб. При премятане с палец и безименния пръст, повишава се устойчивостта на организма към магнитни бури и промени в налягането.


Подобрява се работата на белите дробове и горните дихателни пътища. Прехвърлянето на зърната на броеницата с палеца и кутрето, способства за подобряване на сърдечната дейност. В случай, че броеницата е поставена в свит юмрук, се въздейства на нервните окончания на дланта, и това ще нормализира работата на всички вътрешни органи. Два други често използвани камъка са сердолик и кехлибар. Те, напротив, носят в себе си янска, активна енергия, която щедро се дарява на уморения човек.

Много са ги ценели монасите – те им помагали да останат бодри по време на нощните молитвени бдения. В книгата “За четките” в превод от руски за броениците се дава духовно прозрение.


Молитвената броеница представлява кожена (а по-късно парцалена или дерматинова) “плитка”, чиито съединени краища означават както духовното възхождане, така и затворен кръг, т.е. вечната и не секваща молитва. Направата на броеницата отговаря на практическите нужди при богослужението (напр. 40 или 12-кратното произнасяне на молитвата), но тя има и символично значение. Така, например, стоте “пеперуди” са обикновените нива. Освен това се набелязват още три в началото, три в края и три “велики” в средата и всички те означават деветте ангелски сана.


Началото и краят на броеницата символизират небето и земята. А “великите” нива я разделят на 4 неравни части: между “земята” и първото “велико” ниво има 12, които означават 12-те апостола. Между първото и второто “велики” нива има 40, които означават 40-дневния пост на Христос. До третото “велико” ниво пък има 33, означаващи броя на годините земен живот на Христос. 17-те нива между третото “велико” и “небето” символизират 17-те старозаветни пророчества за Христос. Там, където се съединяват краищата на броеницата, се прикрепят четири пискюлчета, обшити с кантове и понякога украсени с мъниста.


Те символизират четиримата евангелисти, а кантовете – евангелското учение. Седемте подвижни правоъгълни части, нанизани на броеницата, означават седемте църковни тайнства. Но също така и седемте й пълни отброявания, с които се опрощават греховете. В съвременните изработки тези части имат единствено символично, но не и практическо значение, тъй като плътно пришитите едно до друго пиксюлчета не позволяват раздвижването им.


Освен традиционната броеница – със 109 нива, се среща и т.нар. броеница на дева Мария, чиито нива са 150 на брой. Тя е късно явление и е изработена по образец на католическия розариум. Броеницата също така ни припомня и притчата на Исус за сеяча (Мaт. 13: 3-9).
Растението, което е засадено върху камениста почва, или което няма корен, или което увяхва от горещините, може да се сравни с неразумната молитва.

А правилната молитва (т.е. постоянната Иисусова молитва) – със стократното плододаване. И наистина стоте възела на броеницата ни намекват, че ако положим усилие при молитвата, ще бъдем възнаградени стократно. Пискюлчета, т.нар. “воскрилие”, от броеницата са били част от дрехите на иудеите, като са им напомняли за задължителното изпълняване на заповедите. Безусловно това се отнася и за нас: молитвата ще е действена единствено тогава, когато я изричаме истински. Но пискюлът асоциира и с ризата на Спасителя…


Докоснала се кръвоточивата жена до ризата на Христос и се излекувала(Мат.9:21-22).
Броениците са повече от необходими, те осезателно влияят върху аурата ни, биополето и чакрите. Но въпросът е, от какъв материал са изработени. Кехлибарните броеници са класическия вариант. Има обаче абсолютната необходимост да знаете, от какъв минерал да бъде вашата броеница, как да прехвърляте топчетата, кога в какъв период от време. Когато не работите с нея, то я поставете на лявата си китка прихващайки долната й част с пръстите си.

Източник:
http://aleff.blog.bg/novini/2012/08/18/broenicite-religiia-lechenie-i-simvoliki.989625
Върнете се в началото Go down
Зуки
Администратор
Администратор
avatar

Female Брой мнения : 5353
Join date : 11.03.2012

ПисанеЗаглавие: Re: Как да се пречистваме   Сря Мар 05 2014, 10:33

Върнете се в началото Go down
http://<embed src=http://flash-clocks.com/free-flash-clocks-b
Зуки
Администратор
Администратор
avatar

Female Брой мнения : 5353
Join date : 11.03.2012

ПисанеЗаглавие: Re: Как да се пречистваме   Сря Мар 11 2015, 12:08


Как да излекувате тялото си чрез аурата

Упражненията, които стимулират мозъчната дейност подобряват паметта и концентрацията. Те включват изчистване на енергийните центрове - чакрите.
Практикуването интегрира интуитивни емоции от дясното полукълбо на мозъка с логическата мисъл от лявото полукълбо.
Упражненията, стимулиращи мозъчната дейност, като медитация и дълбока релаксация, помагат за по-добра бдителност, креативност и способност за контрол над тялото.
Чакрите движат равномерно енергията в организма. Те се приемат за основни енергийни възли в човешкото тяло, според йога учението. Действат като предаватели и приемници на космическата енергия.
Чакрите не са физически измерими - те взаимодействат с физическото тяло чрез ендокринната и нервната система.
Как да излекувате тялото си чрез аурата
Всяка една от седемте чакри е свързана с една от седемте жлези с вътрешна секреция, а също и с група нерви, сплит.
Дисбалансът на чакрите в тялото е една от причините за развитието на сериозни заболявания на организма.
1. Първата чакра – основна, се намира в основата на гръбначния стълб, която е свързана със сакралния сплит, правото черво и простатната жлеза.
2. Втората чакра – сакрална, е разположена под пъпа, в центъра на корема и свързва сплита на простатата, надбъбречната жлеза, половите жлези и бъбреците.
3. Третата чакра – слънчев възел, е при слънчевия сплит, далака, панкреаса, черния дроб и жлъчния мехур.
4. Четвъртата чакра – сърдечна, съединява сърдечния сплит, тимусната жлеза и перикарда.
5. Петата чакра – гърлена, се намира на нивото на гърлото при щитовидната жлеза и помага за базалния метаболизъм.
6. Шестата чакра – трето око, е разположена в областта централно над очите. Тя свързва блуждаещия нерв, десетия черепномозъчен нерв, който основно инервира вътрешните органи. Тази чакра помага за регулирането на подсъзнанието.
7. Седмата чакра – корона, помага за правилното функциониране на епифизната жлеза и ръководи цялата нервна система. Намира се на върха на главата при фонтанелата.
Върнете се в началото Go down
http://<embed src=http://flash-clocks.com/free-flash-clocks-b
Зуки
Администратор
Администратор
avatar

Female Брой мнения : 5353
Join date : 11.03.2012

ПисанеЗаглавие: Re: Как да се пречистваме   Сря Сеп 23 2015, 09:14

някой има ли опит с восъколеене ?
при какъв случай се ползва?
как го правите?
какви резултати се очакват от восъколеенето,и получават ли се?
как се чувствате след него?

как разчитате отливката-най-важното ,което смятам аз.
Върнете се в началото Go down
http://<embed src=http://flash-clocks.com/free-flash-clocks-b
galiusha
Ветеран
Ветеран
avatar

Female Taurus Брой мнения : 848
Join date : 02.03.2014
Age : 34
Местожителство : Пловдив

ПисанеЗаглавие: Re: Как да се пречистваме   Сря Сеп 23 2015, 10:09

Аз си правя от време на време. За пречистване. Правя го в областта на чакрите. Отливките не ги разчитам, директно ги изхвърлям. След това чувствам една лекота, точно все едно негативното е излязло.

_________________
А ти драги приятелю, истински ли си живял 10 000 дни или си живял един и същи ден 10 000 пъти?...


Последната промяна е направена от galiusha на Сря Сеп 23 2015, 15:24; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото Go down
Зуки
Администратор
Администратор
avatar

Female Брой мнения : 5353
Join date : 11.03.2012

ПисанеЗаглавие: Re: Как да се пречистваме   Сря Сеп 23 2015, 10:31

Аз одеве си направих,но сега имам главоболие . (не знам дали е от това,или е обичайното за мен)
Върнете се в началото Go down
http://<embed src=http://flash-clocks.com/free-flash-clocks-b
Frog
Почетен ветеран
Почетен ветеран
avatar

Female Брой мнения : 2400
Join date : 08.07.2012
Местожителство : София

ПисанеЗаглавие: Re: Как да се пречистваме   Сря Сеп 23 2015, 15:21

А как точно го правите това восъколеене?
Върнете се в началото Go down
galiusha
Ветеран
Ветеран
avatar

Female Taurus Брой мнения : 848
Join date : 02.03.2014
Age : 34
Местожителство : Пловдив

ПисанеЗаглавие: Re: Как да се пречистваме   Сря Сеп 23 2015, 15:27

Ето тук има много подробна информация.
http://dreamland-bg.com/index.php?topic=2223.0

_________________
А ти драги приятелю, истински ли си живял 10 000 дни или си живял един и същи ден 10 000 пъти?...
Върнете се в началото Go down
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Как да се пречистваме   

Върнете се в началото Go down
 
Как да се пречистваме
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Таромания  :: Врати към необятното :: Поглед в неизвестното-
Идете на: